Reggel nyolc óra. A szóban forgó idős hölgy felöltözve, tökéletes frizurával és sminkkel, várja, hogy elvigyék az öregek otthonába.

Fotó: Andreea Popa | Unsplash

A férje nemrégiben elhunyt, és számára nincs más választás. A hosszú várakozás ellenére csendesen elmosolyodik, amikor azt mondják, hogy szobája készen áll a beköltözésére. A lift felé vezető néhány lépés alatt még elmondják számára, hogy bár kicsi a szoba, de minden megvan benne, amire szüksége lehet.

„Ó, ez nagyon fog tetszeni nekem, és rendkívül mód örülök!” – válaszolja az idős hölgy nő egy kisgyerek lelkesedésével.

„Mrs. Jones, talán várja ki, amíg a saját szemével győződhet meg mindenről!” – válaszolják az néni számára.

„Nem számít édesem” – mondja mosolyogva. – “A boldogság az, amit előre képesek vagyunk eldönteni. Akár tetszik az új otthonom, akár nem, ez nem a bútorok elrendezésétől függ majd, hanem attól, hogyan is működik az elmém. Én már úgy döntöttem, hogy imádni fogom ezt a kis szobát. Ugyanis én minden reggel, közvetlenül a felébredés után ilyen döntéseket hozok. Választhatok a között, hogy az egész napomat az ágyban töltöm, a betegségeimen gondolkodva, vagy felkelek az ágyból, és hálát adok a Mindenhatónak ezért a napomért. Mert én minden napot valódi ajándékként élek meg és igyekszem csak erre összpontosítani, meg a régi kellemes emlékeimre.”

Majd az idős hölgy mosolyogva még hozzátette: „Az öregség olyan, mint egy bankszámla: kiveszed mindazt, amit egy egész élet alatt elhelyeztél oda. Ezért azt javaslom, hogy igyekezzünk minél több boldog pillanattal feltölteni a bankszámlánkat. Én továbbra is gyűjtöm a boldog pillanatokat.”

Ezt követően az idős hölgy mesélt még a boldog ember 5 egyszerű szabályáról, mely így hangzik:

  • Tisztítsd meg a szíved a gonosztól.
  • Engedd el az aggodalmaidat.
  • Próbálj meg olyan egyszerűen élni, amennyire csak lehet.
  • Igyekezz minél többet felajánlani mások számára.
  • Ne legyenek túl magas elvárásaid.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.