Kuriózum5 dolog, amit titokban kell tartanod, ha házasságban élsz!

5 dolog, amit titokban kell tartanod, ha házasságban élsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olykor még a legjobb házasságokban is előfordul, hogy történnek kellemetlen dolgok. Ezek a dolgok, viszont csakis a két félre tartoznak, senki másra. Ezért ezeket őriznünk kell a nyilvánosság elől, mert ha ezeket a kényes témát megosztjuk másokkal, az rossz hatással lehet magára a házasságra.

5 dolog, amit titokban kell tartanod, ha házasságban élsz!

Kapcsolati szakértők összeállították a házasság azon vetületeit tartalmazó listát, melyet titokban kell tartanunk, még annak ellenére is, ha késztetést érzünk arra, hogy kibeszéljük a dolgot a barátainkkal.

1. Privát fotók

Minden pár készít olykor egy-egy, számukra nagyon személyes, és olykor akár intim képeket. Ezekkel viszont semmilyen körülmények között nem éri meg dicsekedni másoknak. Ez csak kettőtökre tartozik, ezért meg kell húznotok a határokat, és még ha szuper jól is néztek ki a fotókon inkább tartsátok meg magatoknak!

2. Anyagi problémák

Mi sem teheti nyomasztóbbá a házasságot, mint egy hirtelen jött pénzügyi probléma. Sokszor észre sem vesszük, hogy az anyagiakról panaszkodunk barátainknak, ezért figyelmeztessétek egymást, hogy ez a probléma csak rátok tartozik, ketten kell megoldjátok. Ilyen helyzetekben legjobb ha partnerekként ültök le egymással beszélni és ésszerűen megoldást kerestek a problémára.

Ezt már olvastad? Házasságterapeuták szerint ez a 6 szokás vezethet leginkább a váláshoz!

3. Veszekedések részletei

Mindenki összekap olykor a párjával, de az ilyen civakodásokat négyszemközt kell megbeszélni. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor egy társaságban egymás iránt érzett sérelmeiteket taglaljátok. A kapcsolatok lényege a kompromisszumokban rejlik, a másik fél megalázása csak tovább szítja a bajt.

4. Intim életetek részletei

A média folyton azt akarja elhitetni velünk, hogy mindenki mindenkivel gond nélkül képes beszélgetni az intiméletéről. Viszont, aki átlát ezen a „butításon” az tudja, hogy ez egy olyan kényes téma, ami valóban csak a két félre tartozik. Hogyan érezhetnétek biztonságban magatokat az együttlétek során, ha tudjátok, hogy a másik úgyis kibeszéli a történteket a barátainak. Ez nagyon negatívan hathat a házaséletre, hosszútávon akár el is hidegülhettek egymástól. Ha valami nem jó, vagy valamit másképp szeretnél, akkor nyíltan mond a párod szemébe, és ne a barátaidnak panaszold el.

5. Mit gondol igazából a párod a szeretteidről

Előfordulhat, hogy a családod nem igazán találja meg a közös hangot a választottaddal. Ilyenkor teljesen fölösleges, hogy olajat önts a tűzre azzal, hogy őszintén elmondod a feleknek, hogy mit is gondolnak egymásról. És ugyanez a helyzet a barátokkal való viszonyra is. Nincs amiért fölösleges drámát előidézz ezzel, inkább próbáld megtalálni az egyensúlyt, és törekedj arra, hogy a békét megteremtsd a szeretteid és a párod közt.

Ezt már olvastad? Van recept a boldog házasságra? Van – és csak ez az 5 hozzávaló szükséges!

A titkolózás nem minden esetben rossz, sőt van, amikor jobban tesszük, ha egyes dolgokat megtartunk inkább magunknak, mintsem valamit tönkretegyünk azzal, hogy világgá kürtöljük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek