KuriózumVan recept a boldog házasságra? Van - és csak ez az 5...

Van recept a boldog házasságra? Van – és csak ez az 5 hozzávaló szükséges!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mi a boldog házasság titka? Erre most Sadhguru indiai jógi és misztikus adja meg a választ, aki megosztja velünk azt az 5 összetevőt, ami egy kellemes, boldogságban és kiteljesedésben gazdag házassághoz kell.

Van recept a boldog házasságra? Van - és csak ez az 5 hozzávaló szükséges!

1. Szükség van két, szeretettel teli szívre

Az angol “falling in love” (lefordítva annyit tesz, “szerelembe esni”) kifejezés igen találó és sokatmondó, mert nem emelkedünk a szerelembe, nem repülünk a szerelembe, nem sétálunk a szerelembe, hanem egyszerűen beleesünk a szerelembe.

Beleesünk, mert énünk egyik részének ilyenkor el kell, hogy tűnnie. Ez voltaképpen azt jelenti, hogy érkezett az életünkbe valaki, aki számunkra sokkal fontosabb lesz önmagunknál. És csak akkor tudsz szerelembe esni, ha már nem gondolsz olyan sokat magadra. Amikor az “ÉN” összeomlik benned, akkor fog kialakulni lelkedben az igazi szerelem mély megtapasztalása.

2. Adj hozzá egy jó adag megértést

Minél intimebb egy kapcsolat valakivel, annál nagyobb erőfeszítést igényel, hogy megértsd őt. Ami fordítva is működik, minél jobban meg tudsz érteni valakit, az annál közelebb kerül hozzád, annál fontosabb lesz számodra. Ha a másik személy is ugyanúgy, az ő módján megért téged, akkor ő is megtapasztalja a kapcsolatotok intimitását. Ha te érted meg őt jobban, akkor te érzel majd nagyobb intimitást – és fordítva. Ha pedig csak arra vársz, hogy ő értsen meg téged, hogy mindig egy véleményen legyen veled, akkor nem tudod elfogadni az ő határait, képességeit, szükségleteit, ez pedig minden konfliktus forrása.

Mindegyikünkben vannak pozitív és negatív jellemvonások. Ha mindezeket képes vagy belefoglalni a megértésedbe, akkor a kapcsolatotok olyan lesz, amilyennek szeretnéd. Ha csak a másik megértésére hagyatkozol, a kapcsolat bizonytalan lesz: ha a másik fél nagylelkű, a dolgaid jól mennek majd, de ha nem, a kapcsolat felbomlik. Ilyen egyszerű. Te, a megértéseddel olyan helyzeteket hozhatsz létre, amelyek által a másik fél is jobban megért majd téged.

3. Fektess bele egy kis erőfeszítést

A házasság nem egy egyszeri dolog, amit ha egyszer tökéletesre megcsináltál, meg is feledkezhetsz róla. Az egy aktív partnerkapcsolat. Két különböző ember eldönti, hogy életét összeköti egy közös cél érdekében, hogy együtt közös életet építsenek, hogy együtt boldogságban éljenek. A két élet eggyé válásának megvan a maga szépsége.

Az indiai kultúrában a házasságot minden évben megújítják, hogy újra felébresszék a házastársakban azt az elhatározást, amit legelőször megfogalmaztak egymásnak, hogy újra emlékezzenek, miért is indultak el egymás mellett egy úton. A házasság egy új ösztönzést kap azon a nap. Másképp azt hihetnéd, hogy egész életedre egy csapdába estél. Pedig nem így van. Mindketten tudatosan választottátok és tudatosan is kell irányítanotok a kapcsolatot, ami igenis, sok belefektetett energiát igényel.

4. Pezsdítsd fel egy csipet vidámsággal

Ahhoz, hogy a kapcsolatai igazán szépek legyenek, az embernek fontos, hogy először mélyen önmagába nézzen, és csak azután nézzen a másikba. Ha te magad egy boldogság-forrássá válsz, s ha a kapcsolataidban is megosztod ezt a boldogságot, akkor bárkivel csodálatos kapcsolatod lehet.

Gondolod, hogy van olyasvalaki a világon, akivel ha megosztod a vidámságod, elítélne téged? Nincs! Ha mélységeiben meg akarod tapasztalni a közös életet, a házasságot, akkor ennek soha nem szabad csak rólad szólnia – mindig a másikról kell szólnia. Ha mindketten eszerint az elv szerint éltek, akkor a házasságotok nem egy megállapodás lesz, hanem egy szövetség.

5. Áldozz a másikért

Ha részedről a házasság egy csomag elvárást jelent a másik felé, akinek az lenne a feladata, hogy boldoggá tegyen téged és a Mennyországba repítsen, akkor sajnos csalódni fogsz. Ha számodra a kapcsolat arról szól, hogy hogyan érd el valakinél, hogy megtegyen érted dolgokat, bármennyire is próbálkozol, mindig problémákba fogsz ütközni. De ha a kapcsolatod arról szól, hogy mindig felajánlj valamit a másiknak, akkor minden fantasztikus lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek