KuriózumHázasságterapeuták szerint ez a 6 szokás vezethet leginkább a váláshoz!

Házasságterapeuták szerint ez a 6 szokás vezethet leginkább a váláshoz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Nem a szerelem hiánya, hanem a barátság hiánya az, ami boldogtalanná tesz egy kapcsolatot.” – Friedrich Nietzsche.

Házasságra specializálódott terapeuták árulják el, hogy melyek a válások legtöbbször előforduló okai!
Fotó: Pexels.com

Egy válás minden téren kiborít, még a legerősebb idegzetűeket is. Az a tény, hogy vége lett egy olyan köteléknek, amelyről azt gondoltuk, hogy egy életre fog szólni, képes a padlóra küldeni. Az emberek sokszor nem is veszik észre, hogy a kapcsolatuk milyen mélyrepülésbe kezdett mindaddig, míg az egyik fél be nem adja a válópert.

Kapcsolati szakértők és terapeuták hada igyekszik rátalálni, hogy mik lehetnek azok a tényezők, melyek képesek szétzúzni egy kapcsolatot, ezért itt összefoglaljuk a 6 legtipikusabb okát a válásnak.

1. Nincs kommunikáció a felek közt

Sokan úgy gondolkodnak, hogy házasság után már nem is szükséges néha leülni és megtárgyalni a gondokat, beszélgetni a kapcsolatról. És ez nagy hiba! Egy egészséges házasság szerves része a kommunikáció. Merjetek nyíltan közölni egymás felé, legyetek nyitottak, kompromisszum készek és sose fogyjon ki belőletek az empátia.

2. A házasságon kívül nincsen semmilyen más emberi kapcsolatotok

A barátságok, és egyéb baráti kapcsolatok megőrzése nélkülözhetetlen, ha azt akarjátok, hogy a házasságotok egészséges és erős legyen. Ugyanúgy ápolnotok kell (ha nem még jobban) a kapcsolatot a barátaitokkal, családtagjaitokkal, rokonaitokkal, mint a házasság előtt. Egyéb emberi kapcsolatok nélkül megfulladtok a házasságban. Kell a külső támogatás, segítség.

3. Más az értékrendetek

Ha elhamarkodottan házasodsz össze, sokszor későn derülnek ki az olyan alapvető dolgok, mint a felek értékrendje. Ha ez megegyezik a két fél közt, akkor sokkal könnyebb dolguk lesz a jövőben, viszont ha nem, az számos konfliktus és probléma forrása lehet. Persze engedni és alkalmazkodni valamilyen mértékig lehet, de a toleranciaküszöbünk is véges. Ennek is a kommunikáció a kulcsa, üljetek le, beszéljétek meg, és tiszteljétek egymás nézőpontjait.

Ezt már olvastad? A pszichológusok szerint ezek a viselkedési hibák vezethetnek váláshoz!

4. Titkolózás egymás előtt

Természetesen van néhány olyan dolog, amit az ember jobb szeret magában tartani, de a házastársi titkolózás nagyon rossz szokás. A titkok és a hazugságok nagyon könnyen a fejünkre nőhetnek és szétrobbanthatják a felek közötti harmóniát. A legegyszerűbb, ha elmondod, ami a szívedet nyomja, és megbeszélitek.

5. Elfeledkeztek, hogy milyen fontosak is az apró kis dolgok

A házasságban egy idő után sok dolog rutinszerűvé válik, és a feleket beszippantja a monotonitás. Elég egy köszönöm, vagy egy apró gesztus, ezek az apró figyelmességek a kapcsolat lelkét képezik. Ne várjunk a nagydolgokra, inkább tegyünk azért, hogy egymás hétköznapjait jobbá és könnyebbé varázsoljuk.

6. Nincsenek kompromisszumok

Az alku a kulcsa a házaséletnek. A dolgok nem mindig úgy alakulnak, hogy az mindkét fél számára kedvező legye, ilyenkor kell valakinek engednie. Legyetek rugalmasak és hozzatok áldozatokat egymásért. Viszont ügyeljetek arra, hogy ez kölcsönös legye, hiszen csak így lehettek mindketten boldogok egymás mellett.

Ezt már olvastad? A válások 8 leggyakoribb oka – válóperes ügyvédek mesélnek

Habár, mindezek mellett, a házasságnak más dolgok is vesztét okozhatják, de ezekre érdemes figyelmet szentelni, hiszen apró dolgoknak tűnhetnek, mégis ezek alkotják a boldog házasság alapját.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek