KuriózumA pszichológusok szerint ezek a viselkedési hibák vezethetnek váláshoz!

A pszichológusok szerint ezek a viselkedési hibák vezethetnek váláshoz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szakemberek, pszichológusok, terapeuták összeállítottak egy listát, amelyen azok a magatartásbeli viselkedésformák találhatók, amelyek gyakran válások okaiként jelennek meg.

A pszichológusok szerint ezek a viselkedési hibák vezethetnek váláshoz!

Természetesen a felsorolt esetek nem vezetnek törvényszerűen váláshoz, de nagy valószínűséggel érhet emiatt véget egy házasság. Lássuk, melyek a veszélyforrások!

1. Házasságkötés nagyon fiatalon, vagy 32 éves kor után

A kutatások szerint nem túl jó ötlet 18 évesen, vagy 32 éves kor után házasságot kötni, mert az eseteket vizsgálva, nagyon sok házasság megy tönkre emiatt.

2. Ha a férj nem dolgozik

A Harvard Egyetem által, 2016-ban végzett kutatás szerint, amely megjelent az American Sociological Review szaklapban is, ma még mindig erősen él az a társadalmi nézet, hogy a férfinak, mint családfenntartónak és családfőnek, pénzt kell hazavinnie ahhoz, hogy a családja, a párja biztonságban érezze magát. Ha nem dolgozik és csak a felesége tartja el a családot, akkor az könnyen alááshatja a házasságot.

3. Iskolázatlanság

A felmérések eredményei szerint a felsőfokú diplomával rendelkezők körében kevesebb a válások aránya, ellentétben az alacsonyan iskolázott személyekhez képest. A középiskolát végzettek esetében a házasságok fele válással végződött, míg az egyetemet végzetteknél 30 százalék volt a válások aránya. Az okok között szerepel az is, hogy az alacsony iskolázott emberek kevesebb pénzt keresnek, ez pedig stresszforrást jelent, ami a házasságukra is rányomja a bélyegét.

Ezt már olvastad? A válások 8 leggyakoribb oka – válóperes ügyvédek mesélnek

4. A tisztelet, megbecsülés hiánya

A Washington Egyetem pszichológusa, John Gottman szerint egy házasság végét leginkább a következő hibák, problémák okozhatják:

  • megvetés;
  • kritizálás;
  • tiszteletlenség;
  • a kommunikáció hiánya;

5. Túl sok érzelem

Az is baj, ha valamelyik fél túl sok érzelmet zúdít a másikra, ami lehet szerelem is. Ted Houston pszichológus szerint a sok érzelemmel megtöltött házasság fura módon akár válással is véget érhet.

6. Stressz

Egy 2007-ben napvilágot látott kutatás szerint Európában a napi állandó stressz előkelő helyen szerepelt, ami a válási okokat illeti.

Ezt már olvastad? Tapasztalt ügyvédek szerint ez a 7 dolog előre jelzi a válást!

7. A kommunikáció hiánya

Egy 2013-as tanulmány szerint baljós előjel egy házasságban, ha a felek nem kommunikálnak, hiszen ez növeli a válás esélyét. Paul Schrodt pszichológus szerint ez azért nehéz ügy, mert mindkét fél a másikat okolja a kommunikáció megszűnéséért.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek