Kuriózum5 dolog, ami segít felgyógyulni a lelki válságból

5 dolog, ami segít felgyógyulni a lelki válságból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindegyikünk került már érzelmileg mélypontra, de hogyan is lehet onnan kimászni?

5 dolog, ami segít felgyógyulni a lelki válságból
Fotó: Pexels.com

Az emberi lét egyik legmegpróbálóbb feltétele az, hogy hogyan tudjuk kezelni a minket ért lelki fájdalmakat. De nem kell aggódni, úgy vagyunk teremtve, hogy képesek legyünk megbirkózni a ránk zúduló nehézségekkel. Emberi lényekként képesek vagyunk az öröm felemelő érzésén kívül szembenézni és túlélni a bánat okozta fájdalmakat is.

Ha az ilyen fajta érzelmi probléma visszatérő vendég nálad, akkor itt a megoldás, hogy hogyan űzheted el őket. Időbe fog telni, de érdemes belevágni.

Emlékeztesd magad: MEGÉRDEMLED

Ez az egyik legfontosabb lépés. Amikor az élet egy nehezebb szakaszához érünk, az önértékelésünk képes a padló szintjéig esni. Ilyenkor meg kell találjuk a módját, hogyan tudnánk magunkat emlékeztetni arra, hogy különlegesek vagyunk. Talán egy lista a jó tulajdonságainkról segíthet ebben. Vágd cetlikre a listát és ragaszd tele otthonod vele. Keress pozitív energiát sugalló kijelentéseket és ezeket kinyomtatva kiakaszthatod lakásodban. Merj szép dolgokat mondani magadról. De ne feled, hinni is kell bennük. Szeresd önmagad újból és újból.

Ne vidd túlzásba az önmarcangolást

Természetesen a bűnösség érzése is alapvető velejárója emberi mivoltunknak. A vétkesség érzete képes emlékeztetni bennünket, hogy mi az, amit nem szeretnénk, ha újra előfordulna és arra is emlékeztet, hogy mi az, amit rosszul tettünk. Ezen túl kell lépnünk, meg kell értenünk, hogy mások is hibáztak irányunkban, ugyanakkor mi is követtünk el hibákat. Nem szabad ezen töprengeni, el kell engednie.

Vedd az elutasítást inspiráló energiaként

Az elutasítás érzése fájdalmas lehet. És rendben is van, hogy fáj, ez természetes, de sokáig ebben az érzésben élni nem visz előrébb. Ha valaki elutasít, gondoljunk arra, hogy más egyéb lehetőség léphet az életünkbe. Ha sokat stagnálunk ebben az állapotban, korlátozzuk az új és jobb dolgok esélyét. Adjunk teret az új dolgoknak és a régi sérelmeinket engedjük el. Inkább abba fektesd energiáidat, hogy új kapcsolatokat létesíts. Persze könnyűen hangzik, de egy próbát megér.

A bukásaid fordítsd a hasznodra

Mindannyian elbukunk néha, de mindig vissza kell térni. Ha nem sikerül valami úgy, ahogy szeretted volna, próbáld mégis keresni a jót benne. Ez viszont nagyon nehéz. Hosszútávon megajándékozhatod magad, ha megvizsgálod bukásaidat, és rájössz, mit tanulhatsz belőlük. Az élet új tapasztalatokat nyújthat, ha fejlődésképpen éled meg sikertelenségeidet. Így legközelebb már képes leszel átlátni a helyzetet és nem követed el ugyanazt a hibát.

Ne agyalj folyamatosan ugyanazon

Ha folyamatosan visszajátszod negatív tapasztalataidat, ezek az energiák csak felerősödnek. Ahelyett, hogy ezt tennéd, inkább kezdj tiszta lappal. Csak a siker, öröm és boldogság járja át mindennapjaid. Amire összpontosítasz, oda folynak az energiák is. Így oda érdemes irányítani figyelmedet, ahol rátalálhatsz életed boldogság forrására. Hagyd nőni ezt az érzést.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek