Sírtál, erőtlen vagy, napok óta nincs kedved felkelni az ágyból. Úgy érzed, hogy minden szétesett körülötted, hogy a világ legmélyebb szakadékba kerültél, és nem tudod, hogyan gyere ki belőle.

Néha a saját elménk a legnagyobb ellenségünk! Tudtad, hogy a testedben is negatív változások következnek be, ha valaki összetöri a szíved? Íme, milyen változásokkal küzd a tested, ha a szíved szomorú!

1. Megváltozik a hormonműködésed

A szerelem boldogsággal áraszt el, és olyan hormonok termelődését idézi elő, mint a dopamin és az oxitocin. De amikor a szív “megszakad”, akkor a boldogsághormonok helyét kortizol és epinefrin, más néven a stresszhormonok veszik át. A boldogság helyett a stressz és a szorongás lesz úrrá a szervezeteden.

2. Az immunrendszer gyengülése

A stresszhormonok gyengítik az immunrendszer működését is, így nagyobb az esélye a betegségek kialakulásának. A szervezetedet könnyebben leteríti a megfázás, influenza és a különböző fertőzések.

3. Étrendváltozás, elhízás

Amikor egy nehéz életszakaszon mész keresztül, a testedben lévő hormonok megváltoznak, az immunrendszer gyengül, és elkezdesz kívánni különböző ételeket. Felbomlik a kémiai egyensúly a szervezetedben, és ennek következtében leginkább egészségtelen élelmiszerek után fogsz vágyakozni, mint pl. szénhidrátban gazdag, zsíros, sós vagy nagyon édes ételek.

4. Bőrproblémák kialakulása

Ahogy a stresszhormonok szaporodnak a szervezetben, a már meglévő bőrbetegségek egyre inkább súlyosbodhatnak. Ilyen például a pikkelysömör, a rosacea vagy a pattanások. Ilyenkor minden egyes jelzés arra utal, hogy valami rossz történik a szervezetedben, itt az ideje a változtatásnak. Ha a tünetek már nem kínoznak tovább, akkor a tested arról “számol be”, hogy meggyógyult.

5. Zavaros viselkedés, kusza gondolatok

Miután véget ért egy hosszútávú kapcsolat, akkor az ember hajlamos arra, hogy teljesen kiforduljon önmagból. Megtörténhet, hogy elfelejtesz dolgokat, fordítva veszed fel a ruhádat, otthon felejted a pénztárcád stb. Ilyenkor nem csak a tested, de az agyad és a szíved is teljesen össze van zavarodva. Légy türelmes önmagadhoz, idővel minden rendeződni fog!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.