Kuriózum4 viselkedés, ami arra utal, hogy valaki elutasítja a szeretetet (úgy, hogy...

4 viselkedés, ami arra utal, hogy valaki elutasítja a szeretetet (úgy, hogy közben észre sem veszi)!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szeretet és a szerelem teszi teljessé a földi életet. Még a tudósok is ragaszkodnak ahhoz, hogy minden embernek szüksége van a szeretetre. A szeretet fűz össze családtagjainkkal, barátainkkal, egyszóval mindennapjaink szerves részét képezi. Ezért is olyan elképzelhetetlen, hogy valaki képes visszautasítani a felajánlott szeretetet.

4 viselkedés, ami arra utal, hogy valaki elutasítja a szeretetet (úgy, hogy közben észre sem veszi)!

Pedig ilyen is van, sokszor teljesen öntudatlanul, tudat alatt utasítják el az emberek a szeretetet. Ennek a viselkedésnek különböző kiváltó okai lehetnek, ezért meg kell tanulnunk elfogadni és alkalmazkodni hozzá. A következő viselkedésstílusokból felismerhetjük, hogy ha valaki önkéntelenül is elutasítja a neki felajánlott szeretetet:

1. Viták generálása

Amikor az emberek túlságosan is sebezhetőnek érzik magukat egy kapcsolatban, akkor védekező mechanizmusként hajlamosak vitába és harcba keveredni a másik féllel. Ezeket a vitákat sokszor enyhe kis nézeteltérésnek fogjuk fel, hiszen úgy gondoljuk, ezek is szerves részét képezik egy kapcsolatnak, viszont a szeretet elutasításából fakadó viták teljesen értelmetlenek és fölöslegesek, tulajdonképpen meg sem kellene történniük.

Ha azon kapnád magad, hogy vitát szítasz egy teljesen értelmetlen dologért, akkor érdemes lenne elgondolkoznod, hogy ezt vajon nem amiatt teszed, mert tudat alatt próbálod visszautasítani a feléd áradó szeretetet.

2. Érzelmi kimerültség

Hogyan is tudná valaki befogadni a szeretetet, ha érzéseivel nincs összhangban? A közönyössé válás az egyik leggyakoribb módja annak, hogy képesek legyünk kikapcsolni a szeretet érzetét. Ilyen esetekben ridegekké és érdektelenekké válunk a másikkal szemben és tulajdonképpen azt akarjuk elhitetni saját magunkkal, hogy semmit sem érzünk már a másik iránt. Ezen csak az segíthet, ha párunkkal leülünk és őszintén megbeszéljük a kialakult helyzetet. Amikor képes leszel elfogadni a saját érzéseidet, akkor mások érzései iránt is nyitottabbá válsz.

3. Beéred a kevesebben is

Sajnos nem mindig vagyunk olyan emberekkel, akik úgy kezelnének, ahogyan az helyénvaló lenne. De ha te folyamatosan beéred a kevesebbel, akkor tulajdonképpen saját magadtól vonod meg a boldogságot.

Gondolj csak vissza az előző kapcsolataidra, hogyan bántak veled az emberek? Próbálj meg tisztán látni és szem előtt tartani a saját értékeidet. Próbálj kívülállóként tanácsot adni önmagadnak és olyan párkapcsolatot keress, ahol méltóan bánnak veled és végre merhetsz szeretni.

4. Másokhoz való hasonlítás

Amikor magunkat másokhoz hasonlítjuk, az mindig az önbizalomhiányból fakad. Ez is a szeretet elutasításának egyik formája, hogy azt hisszük kevesebbe vagyunk másoknál. Pedig ez nem igaz, mindenki egyedi, és mindenki más dolgokban emelkedik ki, ahogyan te is. Fókuszálj a saját erősségeidre, és hagyd, hogy az emberek kedvessége körülvegyen.

Ha kicsit is magadra ismertél az előző pontokban, akkor változtatnod kell, mert te is megérdemled, hogy élj mások szeretetével. Sose törődj bele abba, ami körülvesz, mert jobbat érdemelsz. Elsősorban magadnak akarj jót, és ha sikerül egyenesbe kerülnöd önmagaddal, akkor képes leszel befogadni a szeretetet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek