Kuriózum4 tünet, amely az érzelmi instabilitás előszelére utal!

4 tünet, amely az érzelmi instabilitás előszelére utal!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az érzelmi instabilitás nem vicc, komolyan kell venni, mert ha időben nem történik semmilyen konkrét beavatkozás, akkor az illető helyzete súlyosabbá válhat, depresszió, szorongás, ingerlékenység, dühroham, agresszív viselkedés, érzelmi-hangulati ingadozások alakulhatnak ki.

4 tünet, amely az érzelmi instabilitás előszelére utal!

Ha ismered az érzelmi instabilitás első jeleit, akkor időben tudsz magadon, vagy máson segíteni. Ezért most következzen a legfontosabb 4 ilyen jel.

1. Hirtelen lobbanékonnyá válik

Aki érzelmileg kevésbé stabil, az könnyebben válik lobbanékonnyá, sőt árthat magának, például túl gyorsan fog menni az autójával, ezért könnyebben okozhat balesetet, veszélybe sodorva a saját életét. Vannak, akik szerencsejátékozni kezdenek, és nem tudnak uralkodni magukon.

2. Dühkitörések

Ez is egyértelműen az érzelmi instabilitás egyik jele. Ilyenkor az illető könnyebben dühbe gurul, semmi sem tetszik neki, nem tudja irányítani az érzelmeit, ezért gyakran kiabál, gorombáskodik, becsapja az ajtót, sőt fizikai tettlegességre is képes, és sokszor nincsen tisztában tettei, mondatai súlyával.

3. Se veled, se nélküled kapcsolat

Egy érzelmileg instabil emberrel nem egyszerű párkapcsolatot fenntartani, hiszen gyakran agresszívé válik, majd két perc múlva kenyérre lehet kenni, olyan kedves és udvarias lesz. Ez végül odavezet, hogy az illető párja már levegőt sem mer venni, mert nem tudja, hogy a kedvesének, házastársának ma éppen milyen kedve lesz, mi fog tetszeni neki, és mi nem.

4. Szélsőségesen reagálnak

Bolhából elefántot képesek csinálni, így a legapróbb dolgokból, hibákból hihetetlen botrányt, cirkuszt tudnak generálni. Különösen a családtagjaikra képesek megharagudni, ha azok nem azt teszik, amit ők szeretnének.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek