Kuriózum4 ok, amiért a második házasság általában sikeresebb, mint az első!

4 ok, amiért a második házasság általában sikeresebb, mint az első!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban egyre több házasság végződik válással, kevés az, amelyik kiállja az idő próbáját, és addig tart, “míg a halál el nem választ”.

Egy nemrég készült felmérés szerint az első házasságok 45%-a végződik válással, míg a második házasságok csak 31%-a. De vajon mi lehet ennek az oka?

Úgy tűnik, hogy azok, akik másodszor mondják ki a boldogító igent, sokkal kiegyensúlyozottabbak, és elégedettebbek a saját életükkel, és választott párjukkal.

Ez a 4 dolog lehet az oka a statisztikák szerint, hogy a második házasságkötés sikeresebb!

1. A gyakorlat tökéletességet eredményez

A második házasságra már egy kicsit benő az ember feje lágya, tisztában van önmagával, elvárásaival, és tűrőképességével. Tudja, hogy mikor érdemes vitát kezdeményezni, és mikor jobb, ha inkább hallgat. Rájött arra, hogy a hatékony kommunikáció számos konfliktus megmentője lehet.

2. Jobban kiismerik egymást az emberek

Az első házasság utáni válás általában nagyon megterhelő lelkileg, így sok esetben fordulnak az emberek ilyenkor tanácsadóhoz, pszichológushoz. Az önismereti terápia, a “gyászidő” lejárta után egy igen érett, öntudatos, és megértő személyiség kezd új kapcsolatba. A második házasság sikerességének alapja gyakran a pozitív önkép, a fejlett önbecsülés.

3. Mindkét fél megtesz mindent

A második házasságban mindkét fél tudja, hogy a jó dolgokért, és a szerelemért is meg kell dolgozni. Egy kapcsolatot csak akkor lehet fenntartani, ha mindketten odateszik magukat, és mindent energiájukat beleadják, hogy boldogok legyenek. Tudják, hogy a legfontosabb az odafigyelés, a törődés, és a megértés.

4. Hálásak minden percért

A második házasságban általában mélyebb érzésekkel érkeznek a felek, hiszen mindketten egy megrázó szakításon vannak túl. Hálásak minden szeretettel és megbecsüléssel töltött pillanatért, értékelni tudják egymás jó tulajdonságait, és ezt ki is mondják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek