Lélektár4 mantra, ami az élet legnehezebb pillanatában is mentőövként hathat

4 mantra, ami az élet legnehezebb pillanatában is mentőövként hathat

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Filantropikum.com hírlevelére!

Amit gondolunk, és az önmagunkban lejátszódó napi “párbeszédek” határozzák meg egész világunkat. Mi magunk alakítjuk azt, hogy hogyan látjuk a világot, és milyen szerepet osztunk benne magunknak.

Ha azt gondoljuk, hogy csúnyák és értéktelenek vagyunk, akkor előbb-utóbb azzá is válunk. Mennyivel jobb lenne, ha pozitív gondolatokat mantráznánk egész nap, tökéletességünket és jó tulajdonságainkat sorolnánk fejben a hiányosságaink helyett.

Érdemes kipróbálni: határozd el csak 1-2 napra, hogy ma igenis boldog leszel, szépnek fogod látni önmagad, és a világot is. Meglátod, hogy nem csak te magad, hanem az egész világ meg fog változni körülötted. Az alábbi mantrák segítségedre lehetnek a legnehezebb helyzetekben is, alkalmazd őket, hogy szebb legyen a napod.

1. “Minden tapasztalat a fejlődésemet szolgálja”

Leginkább csak feketében vagy fehérben, szépnek vagy csúnyának látjuk a dolgokat. Ha az elvárásunknak megfelelően teljesítettünk, akkor tovább lépünk a célunk felé, ha nem, akkor elkeseredünk, és feladjuk. Állandóan a tökéletességre törekszünk, azonban az elégedettséget nem tudjuk átérezni, mert rögtön a következő cél felé hajtjuk magunk.

Meg kell tanulnunk elfogadni a dolgokat, tudatosítani magunkban, hogy az életünkben minden okkal és céllal történik. Minden tapasztalat a fejlődést szolgálja, még ha valami nagyon rossz is történik velünk annak is célja van. Az újdonságok felfedezése, a komfortzónából való kilépés szükséges a fejlődéshez. Érdemes minden akadályt tanulságként megélni.

Ezt már olvastad? 11 gyógyító erejű mantra, amelyet neked is minden nap ismételned kellene

2.”Kalanddá alakítom át a félelemeimet”

A félelem gátakat szab bennünk, és nem enged szabadon élni. Sokszor mi magunk korlátozzuk a legjobban önmagunk az élet csodálatos, fejlődéssel teli útján. Nem próbálunk ki új dolgokat, nem mondunk le a régi, kényelmes rosszról, mert félünk. Érdemes néha olyan dolgokat megtenni, melyeket elképzelésünk szerint, mi aztán soha nem tudnánk megcsinálni. A sikerélmény óriási erővel ruház fel, és egy nagy lendületet ad a következő lépéshez. Ez a mantra sok erőt adhat nap mint nap olyan dolgok elvégzéséhez, amelyektől rettegünk.

3.”Mindent megteszek, amit tudok”

Ha valami újba kezdünk, ezt a mantrát mondogassuk, és akkor legyőzhetetlennek fogjuk érezni magunk. Nem a tökéletességet kell hajszolni, hanem a saját korlátaink legyőzésére kell törekednünk. Haladjunk magabiztosan lépésről-lépésre a saját utunkon, és ne hasonlítsuk magunkat mindig másokhoz. Mindenki hibázik, el kell fogadni a tényt, hogy nem lehetünk tökéletesek.

4. ”Szeretem magam anélkül, hogy mások elfogadására várnék”

Fontos, hogy magunk számára mindig az elsők legyünk. Szeressük önmagunk a nap minden percében, anélkül, hogy negatív kritikákat szórnánk a fejünkre. Nem egy másik ember elismerése kell ahhoz, hogy elfogadjuk, és szeressük magunkat.

Fontos, hogy mindig a szívünkre hallgassunk, és akkor leszünk igazán boldogok.

Ezt már olvastad? 11 erős mantra, ami gyógyító erővel hat a lelkedre

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek