Még akkor is, ha már elérted az érett felnőttkort, van benned egy belső gyerek, akihez mindig a legnagyobb szeretettel, elfogadással és megértéssel kell fordulnod.

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy elhanyagoltad a benned lakó belső gyereket!

1. Olyan döntéseket hozol, melyek nem egyeznek a valódi természeteddel

Amit a benned lakó belső gyermek leginkább szeretne, az a feltétel nélküli elfogadás. Tudni szeretné, hogy bármi is történjen, mindig szeretni fogod, és elfogadod minden körülmények között. Ha gyakran “teszteled” magad, olyan döntéseket hozol, amelyek ellenkeznek a személyiségeddel, akkor a belső gyermek nem fogja biztonságba érezni magát! Mindig szeresd önmagad, ne kritizáld, csak dicsérd a benned lévő/élő gyermeket!

2. Minden körülmények között megpróbálsz racionális döntéseket hozni!

Ha csak az eszedre hallgatsz, és mindig racionális döntéseket hozol, akkor elnyomod a szíved hangját! Ezzel megakadályozod a belső gyermeket, hogy felszínre hozza az érzéseit. Add át magad mind a negatív, mind pedig a pozitív érzéseknek, hagyd, hogy megtapasztald őket, tartsd tiszteletben az érzéseidet.

3. Mindig figyelembe veszed mások érzéseit!

Nem hozhatsz állandóan úgy döntéseket, hogy figyelembe veszed, hogy más mit érez. Tanulj meg hitelesen dönteni, úgy, hogy a későbbiekben ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Tanuld meg úgy kifejezni az érzéseidet, hogy közben ne rettegj attól, hogy mások mit fognak gondolni rólad. A belső gyermek így önbizalomra tesz szert, és sokkal kiegyensúlyozottabb életed lesz.

4. Mérgező életet élsz, nem érzed jól magad a bőrödben

Biztosítsd a belső gyermek számára azt a szeretetteljes környezetet, amelyben jól érzi magát, vedd magad körbe olyan emberekkel, akik társaságában nem szorongsz. Soha ne maradj sokáig olyan környezetben, ahol rosszul érzed magad, mert szenvedni fog a belső gyermek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.