Holotropikum4 hatékony módszer, hogy megszabadulj a nap által okozott barna foltoktól!

4 hatékony módszer, hogy megszabadulj a nap által okozott barna foltoktól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha nem véded a bőrödet napkrémmel, akkor a káros napsugarak sérüléseket okoznak a bőrsejtekben, ezért idővel apró, és nem is annyira apró barnás foltok alakulnak ki az arcon, kezeken, karon.

A B-típusú ibolyántúli sugarak gyakran okoznak bőrleégést, amivel a szervezet úgy próbál meg védekezni, hogy melanin nevű festékanyagot termel, csak ez nem mindig egyenletesen jön létre, így bőrfoltok keletkeznek a bőrödön.

Most azt fogjuk elárulni, hogy mely módszerek segítenek ezen probléma eltüntetéseben!

1. Bőrhámlasztás

Ez azért fontos, mert így meg tudsz szabadulni az elhalt bőrsejtektől. Vásárolj bőrhámlasztó krémet, de olyat, amely egyben hidratál is, vagy ha nincs erre lehetőséged, dörzsöld be kávézaccal, vagy kukoricadarával az arcodat, mert az apró szemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket.

2. Vásárolj speciális krémeket

Már lehet kapni különböző fehérítést elősegítő krémeket, így ezek megfelelő használatával megszabadulhatsz a barnás bőrfoltoktól.

3. Védd magad a leégéstől

Hallgass a bőrgyógyászok tanácsára, és főként nyáron, de az év többi részében is, mikor erősen tűz a nap, használj legalább 30-as erősségű napvédőkrémet, amivel, fel órával azelőtt, mielőtt útnak indulnál, kend be a bőröd. Használj természetes napvédő krémeket, mert a kémiai anyagokkal készültek elősegítik a bőrrák kialakulását.

4. Étkezz egészségesen

Fogyassz bőrsejtvédő antioxidánsokban gazdag élelmiszereket, elsősorban zöldségeket, gyümölcsöket. Ilyen a sárgarépa, az édesburgonya, a cukkini, a sütőtök, a brokkoli, a mangó, a zöldborsó, a görög-, és a sárgadinnye.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek