Kuriózum4 gyönyörű ok, amiért a második házasságok gyakran boldogabbak az elsőknél

4 gyönyörű ok, amiért a második házasságok gyakran boldogabbak az elsőknél

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az amerikai The Marriage Foundation adatai szerint az első házasságok 45%-a végződik válással, míg a második házasságoknak csak 31%-a. Vajon miért lehet az, hogy azok az emberek, akik másodjára döntenek úgy, hogy összekötik az életüket valakivel, nagyobb arányban tartanak ki a döntésük mellett?

Jamie Simkins Rogers párkapcsolati tanácsadó megosztotta azt a 4 okot, amiért szerinte a második házasságok boldogabbak.

1. Gyakorlat teszi a mestert

A második házasságnak megvan az az előnye, hogy már mindkét fél rendelkezik tapasztalatokkal, amik könnyebbé teszik a navigálást. A párok ilyenkor általában már tudják, mi az, ami működik, és mi az, ami nem, ahogy azt is, milyen csatákat érdemes megvívni, és mikor kell inkább visszavonulót fújni.

Ismerik az egészséges kommunikáció és konfliktuskezelés alapjait, még akkor is, ha az első házasságuk árán tanulták meg a leckét. Természetesen ebben az esetben is szükség van némi alkalmazkodásra és tanulásra, de a siker receptje alapvetően adott lehet.

2. Mindkét fél jobban ismeri önmagát

A második házasságok másik előnye, hogy már mindkét félnek volt ideje jobban megismerni önmagát, és fejlődni. Egy házasság vége mindig fájdalmas, de ha arra használjuk ezt a fájdalmat, hogy befelé irányítsuk a figyelmünket, elindulhatunk a gyógyulás és önmagunk felfedezésének útján.

Jamie Simkins Rogers megosztotta egyik ügyfele tapasztalatait, aki így fogalmazott: „A második házasságom azért működik, mert igazán őszinte voltam magamhoz az első házasságom bukásában játszott szerepemmel és az érzelmi poggyászommal kapcsolatban!”

A második házasságok gyakran boldogabbak, mert az emberek megtanulták, hogy ne ismételjék meg a múltbeli hibáikat.

3. A párok elhatározzák, hogy ezúttal „jól csinálják”

A második házasságban élő partnereket ugyanaz a törekvés jellemzi, hogy a kapcsolatuk működjön.

Ez nem azt jelenti, hogy az első házasságokból hiányzik ez a lelkesedés, de egy második házasság esetében az előző negatív tapasztalatok tovább növelhetik az elszántságot, különösen, mivel a felek tudják, milyen, ha egy kapcsolat nem működik.

4. A felek mély hálával viszonyulnak a kapcsolathoz

Az elkötelezettség mellett, azok, akik másodjára kötik össze az életüket valakivel, mély hálát is éreznek, amiért kaptak egy második esélyt a szerelemre, mivel pontosan tisztában vannak azzal, milyen értékes és mulandó dolog az.

„A hála felszabadítja az élet teljességét. Azt, amink van, eléggé és még többé változtatja. A tagadást elfogadássá, a káoszt renddé, a zűrzavart tisztánlátássá változtatja. Az ételt ünneppé, a házat otthonná, az idegent baráttá változtatja. A hála értelmet ad a múltunknak, békét hoz a mának, és jövőképet teremt a holnapra” – írja Melody Beattie amerikai szerző Codependent No More című önsegítő könyvében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek