4 dolog, amivel a saját boldogságod útjába állsz!

“A legjobb módszer arra, hogy átjuss az akadályokon, ha egyet hátra lépsz, felnézel az égre, mélyeket lélegzel ki és be, mosolyogsz és befele figyelsz” – Waylon H. Lewis.

4 dolog, amivel a saját boldogságod útjába állsz!

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a boldogság az anyagiaktól, a nagy háztól, a jobb autótól, a legújabb telefontól, a szebb ruháktól, a tökéletes frizurától függ. És a sor itt még korántsem teljes, hiszen mindig vágyunk valami után.

A külsőségekben keressük a boldogságot, és ha nem kapjuk meg, akkor haragszunk a főnökre, a szomszédra, a rendszerre, a tanárra, a gyerekre, a párunkra, meg még ki tudja mi mindenkire.

A boldogság a születésünk óta jelen van bennünk, éppen ezért képesek vagyunk arra, hogy ugyanúgy előidézzük, mint a szomorúságot, elégedetlenséget. Egyik sem kerül nagyobb erőfeszítésbe, rajtunk múlik, hogy mit választunk, mi döntjük el, hogy milyen legyen a napunk. Boldogok akkor leszünk, ha elfogadjuk a dolgokat úgy, ahogy vannak, viszont azokat a reakciókat, amiket a történések vagy emberek váltanak ki belőlünk, irányítjuk, mégpedig a pozitív irányba. Nem könnyű folyamatosan tudatosnak, érzelmileg összeszedettnek és pozitívnak lenni, de ugyanúgy tanulható akárcsak a (ön)romboló viselkedés.

Nézzük, mi az a 4 dolog, amit nap mint nap megteszünk, és ezáltal mi magunk állunk a saját boldogságunk útjába.

1. Csak várjuk, hogy valami történjen

Legyen az egy új munkahely, barátság, kirándulás, tanfolyam stb. soha nem szabad arra várni, hogy majd csak valami történik. Amíg nem teszed meg az első lépést, addig nem fogsz közelebb kerülni a céljaidhoz. Egy lépés csupán, és utána már szinte maguktól alakulnak a dolgok. Az élet tele van kihívásokkal, soha nem várhatjuk azt, hogy, “majd, ha ez vagy az megtörténik, majd januártól, majd holnap…stb” akkor nekifogunk.

2. Túl sokat aggódunk

A boldogság másik nagy akadályozó tényezője az aggodalom. Olyan dolgok miatt idegeskedünk előre, amik még meg sem történtek, csak a fejünkben léteznek, elképzeljük őket. Így állítunk számos akadályt az életünkbe, ezek a felesleges aggodalmak miatt nem lépünk előre a saját utunkon. Ha valamin tudunk változtatni tegyük meg, ha nem akkor hagyjuk ott, tegyük le, lépjünk túl rajta.

3. Külső tényezőket hibáztatunk a boldogtalanságunkért

Soha nem a körülmények, vagy az emberek hibásak azért, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Az egyetlen dolog, amit senki nem tud befolyásolni, csak mi magunk, az a gondolkodásunk. Erőszakkal senki nem tud arra kényszeríteni, hogy rossz kedvünk legyen. Minden csak hozzáállás kérdése, csak tőlünk függ, hogy a negatív vagy a pozitív oldalát nézzük a dolgoknak.

4. A múlthoz való ragaszkodás

A múlt már csak a gondolatainkban létezik, ha állandóan azon rágódunk, ami már megtörtént, egyáltalán nem csoda, ha depresszív hangulatunk lesz. A múlton már nem lehet változtatni, de azon igen, hogy minden nap, hogyan tekintünk a jelenünkre. Élvezzük az életet, a mostot, és ne azon aggódjunk, ami már elmúlt. “Bárcsak másképp lett volna” – ez a fajta gondolkodásmód semmi jóra nem vezet a jelenben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top