Az ausztráliai 40 éves Lucy Millwood mindössze 16 éves volt, amikor megszületett a lánya. Mondják, az alma nem esik messze a fájától, hiszen Lucy lánya is mindössze 20 éves volt, amikor várandós lett.

"38 évesen lettem nagymama - Hajnali 4-kor kezdem a napot, de minden percét élvezem"

Lucy alig három hónapja ismerkedett meg barátjával egy buliban, majd egyszercsak kiderült, hogy gyereket vár, már 12 hetes terhes volt. Amennyire fiatal volt, pontosan annyira jól kezelte a helyzetet, a 16 éves Lucy egyáltalán nem esett kétségbe.

“Mindig a dolgok pozitív oldalát néztem, nagyon szerencsésnek éreztem magam, amikor az orvos közölte, hogy gyerekem lesz. Izgatottan vártam, hogy mi lesz tovább” – mesélte Lucy.

Lucy nagyon örült a babának, de attól rettegett, hogy mit fog szólni a családja.

“Nagyon aggódtam, és eltartott egy kis ideig, amíg rávettem magam, hogy elmondjam a családomnak. De szerencsére jól fogadták. Soha egy percig sem kételkedtem abban, hogy megtartsam-e a gyereket. A családom pedig mindenben támogatott, és mellettem álltak”. – mondta a fiatal lány.

A következő időszakban Lucy édesanyja segítségével készült fel a nagy napra, majd 9 hónap terhesség után világra hozott egy csodaszép és egészséges csecsemőt, Mikhalat.

“Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor először a mellkasomra tették Mikhalát, és rám nézett azzal a gyönyörű kék szemeivel. Arra gondoltam: és most mi lesz tovább” – mesélte Lucy.

Lucy, a barátja és a kis Mikhala együtt laktak, azonban nem bírták túl sokáig együtt, minden bizonnyal túl fiatalok voltak ahhoz, hogy családként éljenek.

“Mikhala apja nem állt készen még a családalapításra, ezért különváltak az útjaink, de barátok maradtunk. Anyukám mindig ott volt mellettem, és, ha kellett, akkor szívesen vigyázott Mikhalára. De határozottan megmondta, hogy ő nem a bébiszitterem, és a saját gyerekemre én kell vigyázzak. Ez volt a legjobb tanács, amit valaha adhatott. Mindig is független voltam, éppen ezért a gyerek nevelését is megpróbáltam a saját elveim szerint intézni”. – mondta a fiatal anyuka.

Lucy hétfőtől péntekig egy raktárban vetőmagot csomagolt, Mikhala pedig közben ott volt mellette a babakocsiban. Így még a munka is sokkal jobban ment, nem zavarta semmiben a kislány, sőt, inkább motiválta. Ahogy telt az idő, és Mikhala felnőtt, Lucy férjhez ment, majd még három gyereke született: Lily, Lucas és Chloe. A négygyerekes anya közben egy egészséges ételek forgalmazásával kapcsolatos vállalkozást indított.

Mikhala az edzőteremben ismerkedett meg az akkori edzőjével, Matteval, aki jelenleg már a férje. Három év elteltével Mikhala bejelentette, hogy ő és Matte gyereket várnak.

“Tudtam, hogy gyereket szeretnének, de mégis, amikor megtudtam, hogy terhes, nagyon boldog voltam. Örültem, hogy fiatal nagymama leszek, és így több időt tölthetek majd az unokámmal” – mesélte Lucy.

Amikor megszületett Lucy első unokája, a kis Maizie, a fiatal nagymama még csak 38 éves volt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.