Bua Noi, Thaiföld egyetlen élő gorillája, 1983 óta egy ketrecben zárva várja szabadulását a hírhedt Pata Zoo állatkertben. Olyan hírességek, mint Cher és Gillian Anderson is kampányoltak a szabadulásáért, de az eddigi erőfeszítések eredménytelenek voltak.

38 éve él egy 'betoncellában' egy gorilla a 'világ legszomorúbb állatkertjében'

Bua Noi szinte egész nap csak alszik, vagy ha nem, akkor ételmaradékokért könyörög a turistáknak. A PETA évek óta kétségbeesetten küzd a gorilláért, és nem adják fel ezután sem.

“Bua Noi az egyetlen gorilla az egész országban. Évtizedekig élt börtönben, elszigetelten, megfelelő mozgás és pszichológiai inger nélkül. A Pata Zoo a világ egyik legnyomasztóbb állatkertje, szűk ketrecben élnek ott az állatok, megfosztják őket mindentől, ami számukra természetes” – nyilatkozta Jason Baker, a PETA ázsiai alelnöke.

Mr. Baker azt is elmondta, hogy a szervezet készen áll arra, hogy bármikor újabb lépéseket tegyen meg, és új otthont találjon Bua Noi számára.

“Nem csak Bua Noinak szeretnénk segíteni, hanem az összes ottlakó állatnak, hogy egy sokkal természetesebb közegben élhessenek” – tette hozzá az aktivista.

A Pata Zoo állatkertben több mint 200 állatfajt tartanak, köztük tigriseket, medvéket és pitonokat.

Tavaly Gillian Anderson világhírű színésznő írt az állatkert tulajdonosának, Kanit Sermsirimongkolnak.

“Ezekben a megpróbáltatásokkal teli napokban mindannyian megtapasztaljuk az elzárkózás kihívásait. Nem tudok nem gondolni a Pata Zooban élő állatokra, akik éveken vagy évtizedeken keresztül ugyanazt a magányt és elszigeteltséget élték át. Az állatkertben nemrég kirobbant tűz után azért írok, hogy megkérjem Önöket, hogy őszintén gondolkodjanak el azon, milyen az ottani állatok élete, és döntsenek inkább a hely bezárása mellett.” – írta a színésznő.

Cher a Twitteren a következő bejegyzést tette közzé decemberben: “Ez az ember pénzt kap ezért, a szegény fogságban tartott állatokból él. Szeretném, ha ezt a mohó pénzéhes férfit zárnák ketrecekbe inkább.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.