Eddig a 2020-as év igen nagy kihívás elé állított mindenkit, és úgy tűnik, hogy sokkal több negatív hírt történt, mint pozitív. Most egy kicsit visszapörgetjük a naptárt, és a 2015-ös évből hoztunk el egy kedves kis történetet, hogy mosolyt csal az arcunkra.

Gali Yalkarriwuy Gurruwiwi, a Yolngu Mala nép vezetője több ezer kilométert tett meg azért, hogy részt vehessen és méltóképpen ünnepeljen az unokája ballagásán. Az ausztráliai őslakosok törzsfőnökét Morning Star Dancer néven is emlegetik.

Az Elcho Islandről észak-ausztrália partvidékéről több ezer kilométert tett meg, hogy részt vegyen unokája ünnepségén, aki a Melbourne-től északkeletre fekvő Worawa Aboriginal College-ben végezte tanulmányait. Gali a galpu klán hagyományos nyelvét beszélni, angol nyelvtudása igencsak csekély.

Felesége, Jane Gurattu szerint minden álma az volt, hogy egyszer még táncolhasson az unokái, Sasha és Alícia ballagásán.

“Büszke vagyok az unokáimra, nagyon meg vagyok elégedve, hogy ezt az iskolát választották, és ilyen fantasztikus képesítésben részesültek” – foglalta össze érzéseit az öreg törzsfőnök, amit Sasha fordított le.

Gali a Banumirrnak nevezett hagyományos törzsi táncot adott elő unokáival az ünnepségen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.