Kuriózum3 jel, ami arra utal, hogy túl erőszakosan próbálsz áttérni a pozitív...

3 jel, ami arra utal, hogy túl erőszakosan próbálsz áttérni a pozitív gondolkodásra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha sikerül átkapcsolnod a gondolkodásodat pozitív üzemmódra, akkor az számos pozitív változást fog eredményezni, viszont itt is létezik egy határ, amit nem javasolt átlépni, ha túl drasztikusan akarsz pozitívan gondolkodni, akkor az egész folyamat visszafele sülhet el. És végül úgy járhatsz, akárcsak a perfektcionisták, akik egy idő után képesek elveszíteni akár a józan ítélőképességüket is.

3 jel, ami arra utal, hogy túl erőszakosan próbálsz áttérni a pozitív gondolkodásra!

Most azokról a jelekről lesz szó, amelyek elárulják, ha túlságosan ragaszkodsz a pozitív szemléletrendszer kialakításához, pedig nem kellene.

1. Mindig, mindent túlgondolsz

Azzal nincs semmi gond, hogy szeretnél pozitívabban élni, gondolkozni, viszont vigyáznod kell a határokra, és korlátoznod kell az agyadat, még akkor is, ha csak a jó dolgokra összpontosítasz. Nem szabad gép módjára, görcsösen koncentrálnod a pozitív gondolatokra, mert ez lefáraszt, bármilyen hihetetlennek is hangozzék.

A túl sok gondolat, még ha pozitív is, árthat az agynak, és ha a túlagyalás felülkerekedik a pozitív gondolatokon, akkor az egy idő után, többet árthat, mint amennyit használ. Ahhoz, hogy értékelni tudd a pozitív gondolatokat, néha be kell engedned a fejedbe a negatívakat.

2. Ha erősen akarod

Ahogy az előző pontban is szó volt, nem lehet csak akarni pozitívan gondolkodni, azt át is kell érezni. És az érzés ott van benned, csalogasd elő, és annak függvényében tekints a világra. Hiába veszel különböző segítő kristályokat, hiába meditálsz naponta háromszor, vagy jógázol rendszeresen, ha nem érzésből teszed mindezt.

A pozitív gondolatok pont attól válnak pozitívvá, hogy átérzed őket. Ha erősen akarsz pozitívan gondolkodni, akkor az indulataid felülkerekednek.

3. Ha összehasonlítod a te pozitív szemléletedet másokéval

Semmi értelme összehasonlítanod a te pozitív életszemléletedet másokéval, de ha mégis megteszed, akkor inkább törekedj arra, hogy másokat meghallgatva új módszereket, technikákat tanulj, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy könnyebben át tudd formálni a világképedet, látásmódodat.

Légy bátor, és merj önállóan, egyéni módon és pozitívan gondolkodni, észrevenni azokat a szép dolgokat, amelyek csak neked okoznak örömet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek