Kuriózum3 dolog, amit a pánikbetegségem megtanított a boldogságról

3 dolog, amit a pánikbetegségem megtanított a boldogságról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A New Yorkban élő életmód tanácsadó, személyi edző, jógaoktató, Quentin Vennie úgy tartja, hogy testünk kinézete arról árulkodik, hogy milyen állapotban vagyunk ott legbelül, hogyan érezzük magunkat lelkileg.

quentinvennieonmta

Egy pár évvel ezelőtt mutatták ki, hogy Quentin pánikbetegségtől szenved, azóta pedig a félelem és az aggodalom töltötte ki mindennapjait. Nehéz időszak volt, mikor saját elméje fordult ellene, de rájött, miként képes a gyengeségből is erőt kovácsolni, így mikor jöttek a rossz gondolatok, a következőkre összpontosított.

1. Fájni fog a gyógyuláshoz vezető út

Egy nap a sürgősségre került, és a kórházi ágyán előtört rajta a pánik. Az orvosa azt közölte vele, hogy csak kicsin múlott, hogy a bal tüdeje nem omlott össze és sürgősen életmódváltásra lesz szüksége, ha meg akarja élni a harmincadik születésnapját.

Évekig visszaélt a szervezetével, nem kímélte meg, így eljutott arra a szintre, hogy nagyon nehezen jutott levegőhöz, úgy érezte, mintha egy elefánt ülne a mellkasán. A fájdalom vezette rá, hogy valamit változatnia kell életkörülményein. Aznap a dohányzás miatt került be a kórházba, és akkor határozta el, hogy többet nem fog rágyújtani. A fájdalom hatására eldöntötte, hogy ideje megtisztítania szervezetét.

2. Az élet olykor nehéz, de ez így jó

Quentin betegsége kiszámíthatatlanná tette a mindennapjait, hiszen reggel ébredéskor úgy érezte, hogy ő a győztes, de estére már legyőzöttként bújt be az ágyba. Hamar rájött, hogy mindig nem az elvárásai szerint történhetnek a dolgok, az élet mindennap kihívások elé állít, amit vagy sikerül megoldani vagy nem. El kell fogadnunk, hogy emberek vagyunk. Meg kell engednünk magunknak a rossz napokat is, különben az egész élet egy nagy mókuskeréké válik, amelyet csak nyugtatókkal lehet majd elviselni.

3. Nem kell addig jól éreznem magam, amíg nem állok készen

Betegsége miatt Quentin magányos életet élt, félt, hogy az emberek nem fogják megérteni, hogy miért ideges. De egy idő után rájött, hogy nem élheti az életét úgy, ahogyan mások gondolják. Magának kell élnie. Mindannyian képesek vagyunk megtalálni a boldogságot, az élet bármely területén, csak tisztán kell látni a helyzetet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek