A folyékony szappanon kívül ajánlott, hogy legyen otthon mindig hagyományos szappanod is, hiszen már nagyanyáink is tudták, hogy a tisztításon túl számtalan dologra használható.

3 dolog, amire eddig még biztosan nem használtad a szappant!

Az alábbiakban három egyszerű praktikát mutatunk, amelyet mindenképp el kell sajátítanod!

Ajtó-, ablaksarkak megkenése

Ha megdegedtek az ajtó-, vagy ablaksarkak, szorulnak a nyílászárók, akkor kend be őket egy kevés szappannal. Így sokkal könnyebben fognak csukódni-nyílni, hiszen a szappan valósággal megolajozza a szerkezeteket.

Ugyanezt a módszert alkalmazhatod a szekrény, és a konyhaszekrény ajtóinak esetében is.

Ablaktisztításhoz

A szappan hasznos lehet ablaktisztítás esetén is, ugyanis az ablakkeretre lerakódott szennyeződéstől, portól maradéktalanul meg tudsz szabadulni segítségével.

Szappanozd be az ablakkereteket, de előtte mindenképp védd egy papírcsíkkal az ablaküveg széleit. Dörzsöld át a keretet egy nedves szivaccsal, majd távolítsd el a védőréteget, és tisztítsd meg az üveget a megszokott ablakmosóval.

Macskák távoltartása az ágytól

A macskák nem szeretik a túl erőteljes illatokat. Tégy egy erős illatú szappant az ágyadba, vagy a szekrény polcára, így megakadályozhatod, hogy a macska befészkelje magát. Ez a módszer azért is jó, mert illatos lesz tőle az ágyneműd.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.