Kuriózum27 éves korában elhunyt a világ legalacsonyabb embere, Khagendra Thapa Magar!

27 éves korában elhunyt a világ legalacsonyabb embere, Khagendra Thapa Magar!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Khagendra, 1992. október 14-én született, 67,08 cm magas volt, amikor a nepáli Pohkarában, a Fewa Városi Kórházban megmérték, 2010-ben, a 18. születésnapján.

27 éves korában elhunyt a világ legalacsonyabb embere, Khagendra Thapa Magar!

A Guinness World Record (GWR) két-két kategóriát állított fel az alacsony termetű emberek körében: mozgó és mozgáskorlátozott csoportot. A mobilis csoportban Khagendra érte el a világ legalacsonyabb embere címet, aki 7 cm-rel magasabb volt, mint a filippínó Junrey Balawing, aki 59,93 cm volt, és egészségi állapota miatt nem tudott járni vagy segítség nélkül állni.

Khagendra Nepál Baglung kerületében született, Roop Bahadur és Dhan Maya legidősebb fia volt. “Amikor megszületett, olyan pici volt, hogy elfért a tenyeremben, nagyon nehéz volt megfürdetni is.”

A Guinness Rekordok Könyve 2010 elején figyelt fel rá, amikor Marco Frigatti a GWR olasz tévéműsorában, a Lo Show dei Record-ban megmérte, és megerősítette, hogy valóban ő a legalacsonyabb férfi.

Khagendra gyorsan felkeltette a nagyközönség érdeklődését, és 2011-ben kinevezték nepál turisztikai nagykövetének. A Guinness-rekordok utoljára 2018 decemberében kérte fel Khagendrát, hogy beszéljen arról, hogyan telik élete egy napja. Mesélt a családi vállalkozásáról, a szabadidős tevékenységeiről, arról, hogy imád gitározni, és a testvéreivel a városban motorkerékpározni. Barátai szerint Khagendra az utóbbi időben szívproblémákkal, asztmával és tüdőgyulladással küzdött. Január 16-án, csütörtökön került a nepáli Manipal kórházba, és helyi idő szerint pénteken 15 órakor hunyt el.

“Szomorúan hallottuk Nepálból a hírt, hogy Khagendra, a világ legkisebb embere már nincs velünk. A mindig vidám, mosolygós férfi mindenkit jókedvre derített. Mivel csupán 6 kg volt, az élet nagy kihívást jelentett számára, nem volt egy átlagember. De Khagendra soha nem hagyta, hogy alacsony termete bármiben akadályt jelentsen, próbálta a legtöbbet kihozni az életből. Megtiszteltetés volt ismerni őt és családját” – mondta Craig Glenday, a GWR főszerkesztője.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek