Damien T.-t, a férfit, aki a kordon mögött álló tömegből hirtelen megpofozta a Drome megyei látogatása során Emmanuel Macron francia elnököt, csütörtökön 18 hónap börtönre ítélték – ebből négy hónap letöltendő – számol be a Le Monde.

18 hónap börtönre ítélték azt a fiatal férfit, aki megpofozta Macron-t!

A 28 éves Damien T.-t két nappal a történtek után a Valence-i bíróság elé állították, majd csütörtökön este a tettes szabadon bocsátásáról döntöttek. Az ügyészség követelte, hogy a férfit 18 hónap börtönre ítéljék, mivel a tárgyaláson elismerte, hogy hirtelen felindulásból megpofozta az államfőt.

Macron üdvözölni akarta a kordon mögött álló helyieket, ezért közelebb ment a tömeghez. A kezét nyújtotta egy zöld pólós, lófarkat viselő, sötét szakállú férfinak, aki azonban válaszol gondolkodás nélkül megpofozta az elnököt.

“Megláttam azt a kedves, hazug arcát és undort éreztem, elöntött a düh, és megütöttem” – mondta a férfi.

Tarel 4 hónap letöltendő börtönbüntetést, és 14 hónap felfüggesztettet kapott, visszavonták a szavazati jogát, és öt évre a fegyvertartási engedélyét. Ezenkívül 45.000 euró pénzbírságot kapott, és élete végéig megtiltották, hogy bármiféle közhivatali tisztséget töltsön be.

A másik letartóztatott férfit, Arthur C.-t, aki szintén részt vett a hivatalos látogatáson, azért idézték be a bíróságra, hogy magyarázatot adjon az illegálisan birtokolt fegyverekre – jelentette be szerdán Alex Perrin republikánus ügyész.

Az államfő azt nyilatkozta, hogy ez az eset egyedinek számít, de egyáltalán nem rettentette el a további látogatásoktól, “optimista vagyok, végzem tovább a munkám” – mondta.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.