Kuriózum17 ajándék, amit a gyerekeink soha nem fognak elfelejteni!

17 ajándék, amit a gyerekeink soha nem fognak elfelejteni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ne azt taníts a gyerekednek, hogy a pénz a legnagyobb érték, inkább mutasd meg neki, hogy a boldogságnak mekkora ereje van. Tanítsd meg, hogy a dolgokat értékelje, és ne az ára miatt váljon valami értékessé vagy értéktelenné.

Ajándékozz élményt számára, és ne értéket, ne próbáld drága ajándékokkal levenni a lábáról, inkább valami olyat adj neki, amire évtizedek múlva is emlékezni fog.

Ezt a 17 ajándékot soha életében nem fogja elfelejteni a gyereked!

1. Elismerés

Néha egyetlen szó elég ahhoz, hogy érezze, igenis értékeled, és elismered az elért eredményei miatt. Elfogadod, és tiszteled, nem korholod állandóan amiatt, hogy nem elég jó, vagy/és nem hasonlítgatod állandóan a szomszéd gyerekéhez.

2. Ösztönzés

Ne akadályozd abban, hogy álmait kövesse, sőt, ösztönözd inkább. Akkor is biztasd, ha nem feltétlenül értesz egyet az álmaival, ha látod, hogy mindent megtesz egy bizonyos cél elérése érdekében, soha ne hátráltasd. Tanítsd meg, hogy soha ne adja fel, harcoljon az álmaiért.

3. Megértés

Az élet soha nem fenékig tejfel, ha a gyerek hibázik, ne szökj neki azzal, hogy “én megmondtam”, inkább tanúsíts megértést, és együttérzést. Figyelj oda rá, és próbáld megérteni.

4. Köszönet

Az egyik legfontosabb dolog, amit a gyereknek adhatsz, az a köszönet. Még, ha véletlenül úgy is gondolnád, hogy kötelessége ezt vagy azt megtenni érted, úgyis köszönd meg neki.

5. Meghatározás

Az ember életében a siker felé vezető úton az egyik legfontosabb dolog, hogy meg tudja fogalmazni a vágyait, álmait, legyen egy önmagáról alkotott képe. Tanítsd meg neki, hogy meg tudja határozni, ki is ő valójában.

6. Bátorítás

A szavaid igen nagy befolyással lesznek a gyerek életére. Próbálj a lehető legpozitívabb lenni, ne vetítsd rá állandóan az életről alkotott szörnyű elképzelésed. Azok a szavak, amiket neki mondasz kétségbeesetté vagy épp ellenkezőleg, reménytelivé változtatják az egész életét.

7. Hűség és szerelem a párkapcsolatban

A hűség nem csak a fizikai hűséget jelenti a házasságon belül, hanem a szív, a lélek, a szem, és a gondolat hűségét is magába foglalja. A gyerek később felnőttként olyan párkapcsolatot fog kialakítani, amilyen mintát otthon látott.

8. Nagylelkűség

Ha megtanítod a gyereket, hogy nagylelkű legyen veled, és a közvetlen környezetével, akkor önzetlensége később az egész világra kiterjed.

9. Őszinteség

Az a gyerek, aki egy őszinte családban nő fel, őszinte lesz szüleivel, és később felnőttként a munkahelyén, baráti körben, szűkebb és tágabb közösségében is őszintén fog reagálni a világ dolgaira.

10. Remény

Tanítsd meg a gyerekednek, hogy bármi történjék is, mindig reménykedjen, tudja, hogy a világon minden okkal történik, és mindenre van megoldás. Így lesz rugalmas, és a legnehezebb helyzetben sem veszti el a fejét.

11. Ölelés

A gyerek legyen akárhány éves is, a szülő számára mindig gyerek marad. Ne feledd el megölelni, megpuszilni a gyereked, hiszen személyisége fejlődése szempontjából nagyon fontos a fizikai kötődés. Az ölelés a biztonságérzet alapja.

12. Szeretet

A szeretet a legfontosabb dolog, amit egy szülő adhat a gyermekének. A szeretet kimutatására és befogadására való készség egy életre meghatározza a gyerek életét.

13. Közös étkezések

Egy családban, ahol naponta nincs legalább egy közös étkezés, nem tud kialakulni a kötődés, összetartozás érzése.

14.Természet

Menjetek sokat kirándulni, mutasd meg a természet szépségeit a gyereknek. A természetszeretet együttérzőbbé, érdeklődőbbé, és egészségesebbé varázsolja a kicsit, testileg és lelkileg egyaránt.

15. Lehetőségek

Sokan azt gondolják, hogy, ha nincs elég pénzed, akkor nincsenek is lehetőségeid az életben. Ne korlátozd a gyereket a pénz hiánya miatt, nem a pénz által mutathatod meg neki az élet szépségét. Ha nincs pénzed egy négycsillagos hotelre, menjetek a tengerpartra sátorral, meglátod mennyi csodálatos élménnyel gazdagodtok.

16. Optimizmus

A pesszimisták nem változtatják meg a világot, az optimisták viszont igen. Soha ne az élet árnyoldaláról beszélj csak neki! Az állandó panaszáradatnak és elégedetlenségnek semmi értelme nincs.

17. Idő

Az idő ajándék, ne pazarold el soha felesleges dolgokkal. Gondold jól át a napod, cselekedj tudatosan. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig csak dolgoznod kell. Adj időt magadnak a szórakozásra, és a pihenésre is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek