Jeanie Shaffer nem néz TV-t, nincs ideje, túl elfoglalt, kis sapkákat készít az újszülötteknek.

15 év alatt 11 ezer sapkát készített az újszülött csecsemőknek a 90 éves néni

A 90 éves Jeanie Shaffer megszámlálhatatlan órát töltött azzal, hogy kis sapkákat készítsen az újszülött csecsemőknek, és ezt teszi már 15 éve. Esti rutinjává vált a sapkakészítés, eddig 11,000 darab sapkácskát készített.

“Lefoglal és szükség van rá” – nyilatkozta a Hyndmanban élő nő, aki a UPMC Western Maryland kórházban született babáinak készít fehér sapkácskákat.

A 90 éves nő esténként fehér szövetdarabokat vág, majd egy hajtogatási technikával kupolaszerű formát hoz létre, ami biztonságosabb az újszülött babák bőrére nézve, majd színes szalagokat rögzít a tetején, így készül a sapka, amiben láthatóan ellazulnak az újszülöttek. 15 perc alatt kész egy sapkával.

“Boldogság tölt el, amikor a sapkákat készítem. Szeretem a kisbabákat, szeretném, ha egy jó kezdésük lenne az életben” – mondta a 90 éves nő.

A UPMC Western Maryland kórház rendesen el van látva tartalékkal, köszönhetően Jeanie Shaffernek.

Jeanie 2006-ban kezdett sapkákat készíteni, amikor a helyi templomban, ahova járt, egy szülésznő felkérte a gyülekezetet, készítsenek sapkákat az újszülötteknek. Önkéntesek egy csoportja havonta egyszer összegyűlt és sapkát varrt. Ekkor döntötte el Jeanie Shaffer, hogy otthon is készít majd sapkát, ennek már 15 éve.

A kórház fehér harisnyanadrág-tekercseket biztosít neki – ez az optimális anyag a csecsemők testhőmérsékletének szabályozására -, és Shaffer megvásárolja saját kék és rózsaszín szalagját, hogy személyre szabott legyen.

„Általában három-négy színt veszek, és ez jó ideig kitart” – mondta Shaffer, akihez havonta egyszer jár ki egy kórházi alkalmazott, hogy anyagot vigyen és elvigye a kész sapkákat.

Jeanie Shaffer 70 éve él férjével, hét gyerekük, 15 unokájuk és 28 ükunokájuk van – sokan a UPMC Western Maryland kórházban születtek.

Fotók: UPMC Western Maryland

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.