Kuriózum14 dolog, amely könnyen megöli a szerelmet egy kapcsolatban!

14 dolog, amely könnyen megöli a szerelmet egy kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan azt gondolják, hogy az igaz szerelem soha nem hal meg, azonban olyan könnyen tud elmúlni, hogy észre sem vesszük. Egy kapcsolatot minden percben ápolni kell, mert különben azon kapjuk magunkat, hogy a szerelemből szeretet, majd közöny, és, ami a legrosszabb, utálat lesz.

Az alábbi 14 dolog elősegíti a szerelem halálát, ezért legyünk figyelmesek!

1. Irányítás

Egy nő, aki mindent az irányítása alatt akar tartani, nagyon ijesztő lehet. Egy darabig a férfi észre sem veszi, hogy irányítják, engedelmeskedik, de egy idő után besokall és menekül a kapcsolatból. Az állandó ellenőrzés a bizalmatlanságból adódik.

2. Nem vállalja a felelősséget

Ha állandóan a másikra fogjuk, hogy mindenért ő a hibás, akkor ez előbb-utóbb a szerelem rovására megy. Tetteinkért bátran vállalnunk kell a felelősséget.

3. A tisztelet hiánya, korlátozás

Egy olyan kapcsolatban, ahol korlátokat állítanak fel, és nem tartanak tiszteletben, nem sokáig érzi jól magát senki. A megértés és a harmónia érdekében fontos tiszteletben tartani egymást.

4. Tudni kell kérni

Senki sem találhatja ki, hogy mit akarunk. Mondjuk el mindig partnerünknek a kívánságainkat, legbelsőbb vágyainkat, ne várjuk duzzogva, hogy vajon miért nem találja ki magától.

5. Türelmetlenség

Szeretnénk valamit, de rögtön, azonnal, mégpedig abban a percben. Legyünk türelmesek, adjunk időt a partnerünknek, bízzunk benne.

6. Feszültség, önbizalomhiány

Ha a belső világunk nincs rendben, akkor ez a felborult egyensúly a párkapcsolatunkra is hatással lesz. Mindig a másiktól várjuk el, hogy megdicsérjen, kimutassa szeretetét, közben mi mindig éppen rosszul érezzük magunkat. Az igazi szerelmet nem kell állandóan bizonygatni.

7. Önszeretet hiánya

Ha nem vagyunk képesek magunkról megfelelően gondoskodni, állandóan negatív szavakkal becsméreljük magunkat, akkor sosem fogunk tudni egy kiteljesedett párkapcsolatot kialakítani. Mindaddig, amíg nem szeretjük önmagunkat, nem fogunk tudni mást sem szeretni.

8. Elvárások

Az elvárások hamar megölik a szerelmet. Lehet, hogy többször csalódtunk már az életben, de próbáljunk megbízni abban, aki a legközelebb áll a szívünkben. Ne legyenek elvárásaink állandóan vele szemben, fogadjuk el olyannak, amilyen. Ha megszüntetjük az elvárásokat, nem fognak csalódások érni.

9. Az idő megöli a szerelmet

Sokan azt gondolják, hogy az egész élet olyan lesz, akárcsak a mézesheteken, és márpedig ők mindig ilyen rózsaszín érzésekkel fogják szeretni egymást. Nem szabad ragaszkodni a rózsaszín ködhöz, mert könnyen csalódás érhet. A szerelem egy idő után a legmélyebb szeretetté alakul át.

10. Nyílt és tiszta beszéd

Kommunikáljunk mindig nyíltan azzal, aki a legközelebb áll hozzánk. A férfiak és a nők közötti kommunikáció alapvetően sokszor akadozik, néha mintha egészen más nyelvet beszélnénk, de próbáljuk egyenesen és őszintén közölni a bennünk lévő érzéseket.

11. Az önbecsülés hiánya

A veszekedések és a viták leginkább abból származnak, hogy nem tiszteljük és becsüljük eléggé önmagunkat. Ezáltal állandó vitában és feszültségben állunk nem csak magunkkal, hanem a partnerünkkel is.

12. Bizonyos dolgokról nem beszélünk

Mindenkinek az életében vannak kényes témák, de azzal, aki hozzánk a legközelebb áll, általában jó, ha megbeszélünk mindent. Ne legyenek egymás előtt titkaink, hiszen a számunkra nehéz témák elhallgatásából csak feszültségek származnak.

13. Félelem

A félelem megbénítja az embert, és nem tud önmaga lenni az életben. Ha állandóan rettegünk valamitől, olyanok leszünk, mintha saját magunk árnyékai lennénk. A félelem sokszor arra kényszerít, hogy olyan dolgokat tegyünk meg, amit normális esetben nem csináltunk volna.

14. Túlzott kötődés

A függőségi viszony fojtogató lehet. A szerelem nem azt jelenti, hogy minden percben, reggeltől-estig együtt kell lennünk. Mindenkinek szüksége van egy kis énidőre, ahol fel tud töltődni, csak így tud boldog lenni a kapcsolatban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek