13 dolog, amit 35 éves korod előtt mindenképp meg kell tanulnod!

Ne mások elvárásai szerint éld az életed!

Éld a saját életed, próbáld a legnagyobb mértékben figyelmen kívül hagyni mások elvárásait, mert különben sosem leszel boldog. Mindaddig, amíg a megfelelési kényszertől görcsölsz, elégedetlen, és boldogság után vágyakozó leszel.

Az alábbi dolgokat tedd meg még 35 éves korod előtt!

1. Utazz egyedül idegen országokba!

Elsőre ijesztő lehet az ötlet, de próbáld legyőzni a félelmet, és vágj neki. Meglátod, milyen az, amikor teljesen te döntesz, és a boldogságod a te kezedben van. Az új élményektől, és a szabadság érzésétől szárnyalni fogsz.

2. Légy az első önmagad számára!

Próbáld ki, hogy egyszer legalább te legyél a legelső a listádon, és ne a körülötted levők. Tedd ezt minden megbánás és lelkiismeret-furdalás nélkül.

3. Szükségtelen szabályok megszegése!

Nagyon sok fölösleges szabálynak próbálunk megfelelni az életünkben. Így csináljuk, csak azért, mert így szokták, így illik, és közben szenvedünk a ténytől, hogy meg kell tennünk. Szegj meg egy pár szabályt, meglátod, mennyire felszabadító.

4. Kevesebbet foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak mások!

Te vagy az egyetlen ember az életedben, akinek a véleménye kell, hogy számítson. Légy fontos önmagad számára, mások kritizálását felejtsd el!

5. Tanulj valami olyat, amitől boldog a lelked!

Emlékezz vissza a gyerekkori álmaidra, mitől voltál akkoriban igazán boldog. Sosem késő elkezdeni zongorázni, festeni, énekelni, tedd azt, amitől igazán boldog vagy!

6. Válts szakmát!

Nem kötelező egy irodában porosodni csak azért, mert mindenki más azt csinálja. Dolgozd azt, amit igazán szeretsz, legyen a hobbid a munkád. Természetesen nem könnyű váltani, de csak egy kis bátorság kell hozzá, és meglátod, idővel milyen felszabadító érzés, ha szereted is munkádat.

7. Hallgass a szívedre!

Figyelj mindig a szívedre, és ne az eszedre. A gondolataid téves útra vezethetnek, mindig a szív szava legyen a legfontosabb!

8. Bízz magadban!

Sokkal könnyebb ezt mondani, mint megcsinálni, de az önbizalom az egyik legfontosabb emberi tulajdonság. Ahhoz, hogy kiteljesedett életed lehessen, meg kell tanulnod bízni, hinni önmagadban.

9. Tedd meg azokat a dolgokat, amiket a szüleid megakadályoztak!

Nem engedtek el vadvízi evezésre, megtiltották, hogy kipróbáld a siklóernyőzést, nem hagyták, hogy kórusba járj? Ezeket a dolgokat, ha igazán szeretnéd, sosem késő elkezdeni.

10. A megfelelő emberbe szeress bele!

Nem kell bárkivel leállnod csak azért, hogy ne legyél egyedül. Hidd el, létezik az a tökéletes személy, akit neked teremtettek, csak várnod kell rá.

11. Utazz a legjobb barátaiddal!

A közös emlékek megszépítik az életed. Töltsd a nyári szabadságodat a barátaiddal, meglátod, hihetetlen összetartozás élménnyel gazdagodtok az együtt töltött napok után.

12. Tanulj meg “nem”-et mondani!

Ha kényelmetlen helyzetbe vagy beszélgetésbe keveredsz, egyszerűen mondj “nem”-et. Nem kell mindenben részt venned csak azért, mert attól félsz, mit gondol a másik. Tanuld meg értékelni az időt, és állíts fel fontossági sorrendet.

13. Fogadd el a múltad!

A múltad eseményei szükségesek voltak ahhoz, hogy azzá válj, aki most vagy. Ne vádold önmagad, fogadj el mindent, amit akkor történt, lépj tovább!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top