Kuriózum120 ezer forintot költött a kutyájára, végül kiderült, hogy a kutya csak...

120 ezer forintot költött a kutyájára, végül kiderült, hogy a kutya csak sántikáló gazdáját utánozta

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bill, a lurcher fajtájú vadászkutya, milliók szívébe lopta be magát, amikor szimpátiából ő is sántítani kezdett, akárcsak gazdája, Russell Jones.

Azok, akik imádják az állatokat, tudják, hogy ezek a teremtmények olyan hihetetlen gyengédségre képesek, amiből néhány embernek is lenne, mit tanulnia. Ez az empatikus szeretet különösen jellemző a kutyákra, hiszen nem hiába mondják róluk, hogy ők az ember legjobb barátai. De az a szeretet, amelyet egy kedves londoni háziállat mutatott a gazdája iránt, még a legmerészebb elképzeléseket is felülmúlta. Bill, a lurcher fajtájú vadászkutya, milliók szívébe lopta be magát, amikor szimpátiából ő is sántítani kezdett, akárcsak gazdája, Russell Jones, aki eltörte a lábát, és ezért kénytelen volt egy ideig mankóval járni.

Jones még egy rövid videót is megosztott a Facebookon, amin a bicegő páros látható, ezzel a megjegyzéssel: „Semmi baj, csak együttérzés.” Jones eleinte nagyon aggódott kedvencéért, és azt hitte, megsérülhetett, ezért állatorvoshoz fordult. A 300 fontba (120 ezer forint) kerülő vizsgálat (amelynek során meg is röntgenezték a kutya lábát) után kiderült, hogy az állat teljesen egészséges, és csak szimpátiából utánozta gazdáját.

Jones az ITV This Morning című műsorában azt mondta: „Amikor a ház körül bicegtem, Michelle észrevette, hogy a kutya utánoz engem. Úgy gondoltuk, jobb, ha telefonálunk az állatorvoshoz.” De, ahogy azt később ők maguk is láthatták, a kutya tökéletesen jól volt, és a megszokott módon szaladgált a kertben, amikor a gazdája éppen nem volt a közelében. A kutyus a műsorvezető, Holly Willoughby, szívét is megmelengette, aki így fogalmazott: „Van valami egészen különleges abban, hogy egy kutya akkora empátiát érez egy ember iránt, hogy úgy dönt, vele együtt sántikál.”

Bill viselkedése mindenkit meghatott, a róla készült videót több mint 51 ezren osztották meg, és több mint 38 ezer lájkot kapott. A hozzászólok pedig el voltak ragadtatva a szeretetteljes kutyustól. „Rengetegszer megnéztem ezt a videót. Az Ég áldja meg ezt a kutyát!” – írta az egyikük. Egy másik kommentelő pedig azt írta: „A kutyák valóban nagyon empatikusak, és valóban képesek átérezni a fájdalmadat, mert olyan erős ez a kötelék, igazi lelki társaink.” Mások kifejezetten szórakoztatónak találták a helyzetet: „Ó, áldott legyen! Ez drága szeretet, de megéri.” – viccelődött az egyik hozzászóló.

Voltak azonban olyanok is, akik aggodalmukat fejezték ki, és azt tanácsolták a gazdinak, hogy kérje ki egy másik állatorvos véleményét is, hogy biztos lehessen benne, tényleg nincs semmi baj. Volt, aki a saját tapasztalatait osztotta meg: „Ellenőrizte az állatorvos, hogy nem tyúkszemről van-e szó? A barátom kutyája is sántítani kezdett, és az első röntgenfelvételen nem látszott semmi. 2 héttel később a kutya állapota tovább romlott, és láthatóan fájdalmai voltak, úgyhogy megismételték a röntgenvizsgálatot. Sajnos oszteoszarkómája volt.” Egy másik hozzászóló pedig azt írta, hogy az ő kutyája is hasonlóan viselkedett, és Lyme-kórt állapítottak meg nála.

Jones végül eloszlatta az aggodalmakat, amikor megosztott egy másik videót kedvencéről, amin Bill tökéletesen egészségesen szaladgál és úszik.

„Ez augusztusban készült. Én júniusban törtem el a bokámat.” – írta a kutya gazdája.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek