Utazás12 tanács tájföldi utazáshoz

12 tanács tájföldi utazáshoz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tájföld manapság egyre inkább a kirándulások, vakációk központjává kezd válni, mivel árai alacsonyak, a bangkoki nyüzsgés, trópusi éghajlat pedig igencsak vonzó tulajdonságok. Ugyanakkor vannak apróságok, amiket nem árt tudni, ha ide tervezzük a szünidőt.

1. A turisztikai társasággal kötött szerződés aláírásakor mindent át kell nézni részletesen, a kisbetűs részeket is, beleértve az utolsó lap legalján. Ajánlott utazási biztosítással párosítani mindezt.

2. Az egészségügyi biztosítás mindenképpen tartalmazza a védőoltást (gyakran már 3 hónappal az út előtt elkezdik beadni), életbiztosítást, csomagbiztosítást.

3. Az időjárás változékony attól függően, hogy Tájföld melyik részén tartózkodunk. A száraz évszak decembertől májusig tart, átlagosan egész évben 30 fok van. Az esős évszak csúcspontjai égtájanként pedig a következők:

– északon augusztustól-szeptemberig
– közép-tájföld területein szeptemberben
– délnyugaton szeptember-október környékén
– délnyugaton október-novemberben

4. Amennyiben saját magunk állítjuk össze az utazást, a jegyet jó előre foglaljuk le, hogy férjünk bele az oltásokhoz szükséges időben, nameg azért, hogy spóroljunk a borsos árakon is. Nagyjából minden fővárosból van direkt járat a Bangkok-i repülőtérre, szóval úgy szervezzük, ne kelljen átülni valahol útközben.

5. Szállást szintén jó előre érdemes foglalni, mert Tájföldön minden igényeknek megfelelően találhatunk szállást: van itt luxus 5 csillagos hotel, középosztályú hotel, tengerparti házikó, tengerre kifutó, csónakkal megközelíthető apró kunyhó, társas lakások stb.

6. A Tájföldi pénznem a Baht. A pénzt nem érdemes magunkkal cipelnünk, csak annyit, amennyire valószínűleg szükségünk lesz. Minden repülőtéren váltanak valutát, vagy manapság már a kártyánkon lévő valutát rögtön a helyiségnek megfelelő valutában tudjuk kivenni. Vásárlásnál, étteremben, automatában egyaránt elfogadják az átlagos kártyákat (Visa, MasterCard).

7. A szúnyogcsípés elleni védőszert, napsugárzás elleni krémet rögtön megérkezés után célszerű beszerezni, ugyanis a termékek minősége és ára kifogástalan, a helyi körülményekhez mérten specifikus (nameg olcsóbb!).

8. Nincs amiért réteges öltözéket magunkkal vinnünk. Eső és szédítő napsütés, amire számíthatunk, így a melegítőket nyugodtan otthon hagyhatjuk. Az eső ugyan néha képes túlzásokba esni, de ezen trópusi esőzések, amiket amúgy is valószínűleg egy fedett helyiségben leszünk kénytelenek kivárni.

9. Béreljünk robogót, használjuk a tömegközlekedés eszközeit, viselkedjünk igazi tájföldiként! A magán idegenvezetők borsos áron visznek minket bárhova, és igen magas áron dolgoznak köztudottan.

10. A tájföldiek nagy része beszél angolul (vagy megérteti magát), barátságosak, általában segítőkészek.

11. A tiltott bejárású templomokba, szentélyekbe meg se próbáljunk bejutni! Erős hit, és a kultúrát mélyen átjáró vallásos élet jellemzi a tájföldieket, és egyáltalán az ázsiai népeket, országokat. Az erőszaktól sem riadnak vissza, ha ilyen alapú konfliktusba keverednénk. Jobb vigyázni.

12. A tájföldiek kevés alkoholt fogyasztanak, és az alkoholos italok ára is igen magas (még a söré is). Ezzel szemben a gyümölcsök, zöldségek nagyon olcsónak mondhatók. Ajánlott a városban étkezni, akár utcai árusoktól vásárolva, akár étteremben, mert a kész ételeket rendkívül alacsony áron tudjuk beszerezni, nagyon ízletesek és nagyon színes kínálat van. Nem érdemes otthon készíteni ebédet, vacsorát, de még reggelit sem.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek