Kuriózum12 lehetőség, amivel egy sokkal jobb és sikeresebb 2020-as évet alkothatsz magadnak!

12 lehetőség, amivel egy sokkal jobb és sikeresebb 2020-as évet alkothatsz magadnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Habár még egyelőre elevenen bennünk élnek a 2019-es év megpróbáltatásainak emlékei, bízzunk abban, hogy a 2020-as év sokkal többet és jobbat tartogat számunkra az elmúlt évnél.

De hiába várjuk el, hogy az újév egy szebb életet hozzon el számunkra, ha mi magunk nem vagyunk hajlandóak semmit sem tenni ennek érdekében. Van néhány olyan sürgősen elintézendő és lezárandó vetülete az életünknek, amelyeket mindenképpen rendeznünk kell még azelőtt, mielőtt a 2020-as év igazán elkezdődne.

Az egyik ilyen és legfontosabb dolog az az elménk és a befogadóképességünk kiszélesítése, mivel 2020-ban szükségünk lesz arra, hogy a világ minél széleskörűbb perspektívája által önmagunkat is fejlesszük.

De a hatékony előrejutás érdekében nézzük konkrétan, hogy milyen teendők álnak előttünk annak érdekében, hogy a 2020-as évet teljes mértékben a saját javunkra tudjuk fordítani:

1. Ne keressünk kifogásokat

Se önmagad számára, se a körülötted lévők részére se gyárts különbnél különb kifogásokat és mentségeket. Ha valamit nem akarsz megtenni, akkor egész egyszerűen mondj nemet és ne tedd meg. Ha úgy érzed, hogy valaki a környezetedben sumákol, akkor adj hangot a gyanúdnak és tisztázzátok.

2. Gondolkozz el a hibáidon, amelyeket vétettél és utána engedd el őket

Senki sem tökéletes és a hibák időközönként így is úgyis becsúsznak. A lényeg, hogy ne büntesd magad a félresikerült dolgok miatt, hanem inkább tanulj belőlük, hogy legközelebb elkerülhesd őket.

3. Hagyj fel azokkal a dolgokkal, amelyek boldogtalanná tesznek

Ha valami nem tölt el többé boldogsággal, akkor ne csináld tovább. Ne feledd, hogy nem tartozol senkinek, és éppen ezért nem kell saját magad nyomorba döntsd azért, hogy másoknak jó legyen. Légy hű önmagadhoz és az érzéseidhez.

4. Ne zárkózz el a lehetőségek elől

A 2019-es év sok bezárult ajtóval távozik, de az újév rengeteg új ajtót tár eléd, és neked nincs is más dolgod, mint bátran benyitni rajtuk. Ehhez pedig nem is lesz másra szükséged, mint egy nagy adagnyi bátorságra.

5. Felejtsd el azokat az embereket, akik visszahúznak

Ne pazarold a drága idődet olyan emberekre, akik folyton irányítani próbálják az életed és azon munkálkodnak, hogy ne juthass egyről a kettőre. Ezek a rosszindulatú emberek nem érdemlik meg sem az idődet, sem a törődésedet.

6. Találd ki, mit is vársz el leginkább a 2020-as évtől

Gondolkodj, hogy milyen célokat akarsz megvalósítani az újévben. Hol vagy most és a 2020-as év végéig hová szeretnél eljutni? Ha komoly és megvalósítható célokat tűzöl ki magad elé, akkor mindvégig motivált maradsz.

7. Szánj időt a reflektálásra is

Ne félj leülni és kicsit elelmélkedni az életeden. Főleg önmagadtól ne riadj meg, és őszintén vedd számba a tetteidet, erőfeszítéseidet. Ha erre fokozatosan rászoktatod magad, sokkal könnyebben megtervezheted az életed következő lépéseit.

8. Engedd el a megvalósíthatatlan elvárásaidat

Nem élhetünk álomvilágba, ahol olyan dolgokról ábrándozunk, amelyeknek kicsi az esélye arra, hogy meg is valósuljanak. Ismerd fel és ismerd be önmagadnak a határaidat és azokhoz mérten állíts célt, mert ha folyamatosan olyan magasra teszed a lécet, amelyet képtelen vagy megugrani elveszhet a lelkesedésed.

9. Szakíts időt önmagad megszeretésére

Sajnos oly keveset tudunk az önszeretet fontosságáról, pedig ez a kulcsa mindennek. Ha képesek vagyunk a hibáinkkal együtt szeretni önmagunkat, akkor a külvilágtól is teljesen más impulzusokat fogunk visszakapni.

10. Találd ki, hogy pontosan most hol is tart az életed

Készítsd komoly tervet arról, hogy hónapról hónapra mennyit szeretnél fejlődni, milyen változtatásokat szeretnél eszközölni, és milyen szintre szeretnéd eljuttatni az életedet ahhoz a ponthoz képes, ahol most épp tart.

11. Adj hálát azokért, akik mindvégig melletted voltak, vannak és lesznek is

Időről időre emlékezz, hogy biztosan nem tartanál itt, ha a szeretteid és a barátaid nem támogattak volna. A világ tele van rosszal és rossz emberekkel, így minden energiádat ezekre az emberekre fordítsd, mert ők mindig ott voltak neked, ha kellettek. Hálával tartozol nekik.

12. Törj ki a komfortzónádból

Próbálj ki olyan dolgokat, amiket még a legmerészebb álmodban is kétszer meggondolnál. Ha folyton a komfortzónádon belül mozogsz, sosem fog semmilyen átütő változás bekövetkezni. Próbálj meg újítani, kísérletezni és élni egy kicsit, mintha nem lenne holnap.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek