Kuriózum12 gondolat, amelyekről nem szabad megfeledkezned 2020-ban sem!

12 gondolat, amelyekről nem szabad megfeledkezned 2020-ban sem!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2020 már javában bekopogott az ajtónkon. Ha úgy nézzük, ez az évtized hihetetlenül gyorsan eltelt, mintha csak egy szempillantás lett volna.

Nagyon sok ember félve lép be a 2020-as évbe, ami nem csoda, hiszen az elmúlt években a sok jó mellett azért rengeteg rossz dolog is történt és éppen ezért nem tudni mit is hoz a jövő…

De ideje kicsit megnyugodni, mert előreláthatóan az új évtized sokkal jobb partner lesz az előrehaladásunkban és fejlődésünkben, mint amilyen a múlt volt. Akár félve, akár reménykedve indítod a 2020-as évedet, van pár dolog, amiről nem szabad megfeledkezned. Ezek fontos gondolatok, amelyeket függetlenül attól, hogy új évtizedbe lépünk-e vagy sem, mindig szem előtt kell tartanunk, ha boldog életet szeretnénk.

12 gondolat, amelyekről nem szabad megfeledkezned 2020-ban sem:

1. Egy kis szórakozás sosem árthat

Persze, a világ szabályosan rákényszerít bennünket arra, hogy folyton komolyak és kimértek legyünk, de a lelkünk mélyén ott lapul az a gyermek, aki szomjazik a mókára. Ne hagyd, hogy a hétköznapok felemésszenek és csempész minél több szórakozást az életedbe.

2. Senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat

Igen közhely, de nem lehet eleget hangsúlyozni. Teljesen normális, hogy néha elbaltázod a dolgokat, de törekedj arra, hogy tanulj ezekből.

3. Semmi sem születik egy éjszaka alatt

A jó munkához idő kell – tartja a mondás, és valóban a progresszió, a fokozatos fejlődés elengedhetetlen ahhoz, hogy jó dolgok születhessenek. Adj magadnak elegendő időt ahhoz, hogy beletanulj a dolgokba és légy türelemmel.

4. A saját utadat nem hasonlíthatod a máséhoz

Mindenki számára egyedi sors van megírva, és mindenki egy-egy külön világ, így mi értelme van összehasonlítgatni, hogy az én életem most épp hol tart a szomszéd életéhez viszonyítva. Attól, hogy úgy tűnik, valaki előrébb van, nem azt jelenti, hogy te le vagy maradva.

5. Az időd aranyat ér, ne vesztegesd

Nem hagyhatod, hogy mások szórakozzanak a drága időddel. Ha valami nem tetszik, állj tovább és ne fecséreld olyas dolgokra az óráidat, amelyek nem tesznek boldoggá.

6. A világ legfontosabb kapcsolata a saját magaddal folytatott kapcsolat

Egy kemény nap után, amikor minden feladat befejeződött csak te vagy igazán saját magad számára. Tiszteld magad, szeresd magad és tápláld magad, mert a világ legjobb barátja saját magad számára te vagy.

7. Amit most épp teszel sokkal értékesebb, mint amit tettél

Emberek vagyunk, néha csinálunk rossz dolgokat. De nem szabad hagyni, hogy a múltbéli tetteid határozzák meg a jelened. Csak az számít, amit most teszel, úgyhogy ahhoz mérten cselekedj helyesen.

8. Bármit elérhetsz, ha odateszed magad

Egyedül, aki gátat szabhat a lehetőségeidnek az te magad vagy. Ha valamit akarsz, állj fel és tégy érte. Ne csak ábrándozz a szebb jövőről, hanem küzdj érte.

9. Senkinek nem tartozol semmivel sem

Sajnos egyre több olyan ember van, aki minden áron meg akar győzni arról, hogy igenis tartozol valamivel nekik. Bármi is történjen, maximum saját magadnak tartozol, ezért ne hagyd, hogy a lelkivilágod egészsége és épsége rámenjen a bűntudat és a zsarolás okozta fájdalmakra.

10. Ez az az élet, amelyet élned kell

Ne mások elvárása szerint élj, hanem úgy ahogy neked tetszik. Szabad vagy, így azt tehetsz, amit csak akarsz, ha pedig valamit nem akarsz megtenni jogodban áll nemet mondani.

11. Csak azok szavára adj, akik igazán támogatnak

A 2020-as újév remek lehetőség arra, hogy megszakíts minden kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik gátolnak a fejlődésben és a haladásban. Olyan emberek társaságát keresd, akik szívből képesek örülni a sikereidnek.

12. Amit nem tudsz irányítani, engedd el

A múlt már a múlté, vége. Ami megtörtént azon már nem lehet változtatni, így egyszer s mindenkorra hagyd a hátad mögött és lépj tovább. Csak a jóra és a pozitívra fókuszálj.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek