Kuriózum116 éves volt: meghalt a legidősebb amerikai nő, Hester Ford!

116 éves volt: meghalt a legidősebb amerikai nő, Hester Ford!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hester Ford, akit a legidősebb amerikaiként tartottak számon 116 éves korában hunyt el. Az észak-karolinai nő szombaton halt meg otthonában, négy hónappal azelőtt, hogy betöltötte volna a 117 évét.

“Örök fénye beragyogta a környezetét, évszázados emlékekkel, és több mint 100 éves valódi tapasztalatokkal távozott” – tette közzé családja a Facebook-on.

Az 1905-ben született Hester mindkét világháborút, két világjárványt, a Holdra szállást és nem kevesebb, mint 21 különböző elnökválasztást élt át. Fiatal korában dolgozott gyapotültetvényeken, szántott, zöldséget szedett, majd férjhez ment és Charlotte-ba költözött, ahol gyerekeket szült.

Hester Ford már 15 éves volt, amikor a nők szavazati jogot kaptak Amerikában.

„Ő nemcsak családunkat, hanem az afro-amerikai faj kulturális fejlődését is képviselte hazánkban. Emlékeztetett arra, milyen messzire jutottunk emberként ezen a földön. A helyi önkormányzat, a közösségi vezetők, a média, különböző külföldi vezetők és elnökök a világ minden táján ünnepelték őt, hiszen a társadalom egy igen értékes kincse volt. Megtiszteltetés volt számára Amerika legidősebb személyének lenni” – írta családja Facebook-bejegyzésében.

Hester Fordnak 12 gyermeke, 48 unokája és több mint 200 dédunokája született.

Nyugodj békében, Hester Ford, példamutató és csodálatos életet éltél és annyit mindent láttál a világból!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek