Kuriózum11 évesen szült egy angol kislány, családjának fogalma sem volt, hogy terhes

11 évesen szült egy angol kislány, családjának fogalma sem volt, hogy terhes

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 11 éves kislány lett a valaha élt legfiatalabb édesanya Nagy-Britanniában. A kislány még 10 évesen esett teherbe, és a múlt hónapban adott életet élete első kisbabájának – ezzel ő a valaha élt legfiatalabb anyuka a britek történetében.

11 évesen szült egy angol kislány, családjának fogalma sem volt, hogy terhes

A 30 hétig tartó várandóság után a fiatal kismama és az újszülött is remek egészségnek örvend. A lány családja mindeközben mit sem sejtett a korai terhességről, így a hatóságok nyomozásba kezdtek.

Egy a családhoz közeli forrás így kommentálta a váratlan gyermekáldást: „Óriási sokként érte őket!”

„Szerencsére mostanra már hozzáértő szakemberek veszik körül a lány, hisz a legfontosabb az, hogy ő is és a baba is jól legyenek.”

„Az viszont igencsak kérdéses, hogy az emberek miért nem tudtak erről. Nagyon aggasztó a helyzet.”

A Sun által megkérdezett Dr. Carol Coopert is sokkolták az események: „Ő a legfiatalabb anyuka, akiről valaha hallottam.”

„A lányok általában 11 éves koruk körül kezdenek el serdülni, de ez az időpont 8 évtől egészen 14 évig is kitolódhat. Ebben a testsúlynak is fontos szerepe lehet.”

„A lányéhoz hasonló esetekben sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a kisbaba nem a megfelelő súllyal jön a világra, sőt akár koraszülés, pre-eclampsia vagy egyéb más fertőzés veszélye is megnőhet.”

„Minden 2500 szülésből egynél fordulhat elő, hogy az anyuka sokáig nem s tudja, hogy állapotos.”

Idáig a legfiatalabb anyuka címét egy 12 éves Tressa Middleton nevű lány uralta, aki még 2006-ban adott életet első gyerekének.

A fotó csak illusztráció!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek