Kuriózum103 éves iráni nő gyógyult ki a koronavírusból

103 éves iráni nő gyógyult ki a koronavírusból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 103 éves iráni nő gyógyult ki az új típusú koronavírusból, adta hírül az iráni hírügynökség, az Irna. Ez azért is nagy hír, mivel a koronavírus leginkább az idős személyekre jelent veszélyt.

A pácienst Semnanban utalták kórházba, a város 180 kilométerre van Teherántól, jelentette az Irna, anélkül, hogy nyilvánosságra hozná a nő kilétét.

Az iráni hírügynökség kifejtette, a nőt kiengedték a kórházból, miután kiderült, teljesen meggyógyult a koronavírusból. A hírt az egyetemi kórház igazgatója jelentette be.

Az ügynökség szerint ez a második igen idős beteg Iránban, aki elkapta a Covid-19 vírust, és ki is gyógyult belőle. Az Irna szerint egy 91 éves férfi is kigyógyult az új koronavírusból. A férfi hétfőn gyógyult ki a betegségből, csupán három napig volt beteg, annak ellenére, hogy magas vérnyomással és asztmával küzd.

Az iráni hírügynökség nem tér ki arra, hogy milyen kezelést kapott a két páciens.

Kínán kívül, Irán a második ország, ahol a legtöbben megbetegedtek a koronavírusban. Iránban 16.000 ember betegedett meg a koronavírusban, közülük 1000 haltak meg a betegségben.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint 80 év feletti betegek halálozási aránya eléri a 21,9%-ot.

Forrás: middleeastmonitor.com/AGERPRES

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek