Holotropikum10 orvos elárulja, hogy mi kell ahhoz, hogy hosszútávon megőrizd az egészségedet

10 orvos elárulja, hogy mi kell ahhoz, hogy hosszútávon megőrizd az egészségedet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

10 orvos, szakember most megosztja, hogy szerintük mit kell tenni az egészség hosszútávú megőrzéséért!

Vajon milyen tanácsokkal szolgálnak a szakemberek az egészség hosszútávú megőrzéséért? Alább 10 orvos tanácsát olvashatjátok.

1. Kevesebb antibiotikum

Tim Spector professzor, családorvos, a The Diet Myth című könyv szerzője bevallotta, hogy éveken keresztül, mikor megfázás miatt fertőzés keletkezett a légútjaiban, antibiotikumot vett be, és idővel teljesen függővé vált. Az immunrendszere legyengült, és mivel a jótékony hatású bélbaktériumok működési hatékonysága is csökkent, elhízott. Korábban akár egy évben hatszor is megfázott, ma már, hogy nem szed antibiotikumokat, csak egyszer betegszik meg évente.

Spector szerint enyhébb lefolyású betegségekre nem érdemes antibiotikumot szedni.

2. Ellenőrizd a D-vitamin szintedet

Dr. Sarah Jarvis elmondta, fehérbőrű, szeplős gyerek volt, aki már egy kevés napfénytől is csúnyán leégett, ezért akkor is aggódott, hogy bőrrák alakul ki nála, amikor orvosi egyetemre járt. De pár évvel ezelőtt jött rá, hogy a D-vitamin mennyire fontos a bőr, az ízületek, a szív, az idegrendszer megfelelő működéséhez, ezért mindenkinek azt tanácsolja, hogy gondoskodjon arról, hogy ne alakuljon ki a szervezetében D-vitaminhiány.

3. Fontos a megfelelő vízivás

Dimple Thakrar, dietetikus, a Fresh Nutrition alapítója azt mondja, életében anyósától kapta a legjobb tanácsot, aki azt mondta, hogy több vizet kell innia, mert a bőrének szüksége van erre. Az anyós is ezt tette, ezért valóban egészséges és fiatal volt a bőre.

„A legjobb tanácsot az anyósomyól kaptam, aki azt mondta igyak több vizet a bőrömért. Neki csodálatos volt a bőre, és én megfogadtam a tanácsát. Amikor belefogtam rájöttem, hogy sokkal többet fájt a fejem, amikor nem ittam. Dehidratált állapotban felpuffadsz, mert a szervezet visszatartja a vizet, de a székrekedéssel is meg kell küzdened. Ezek mellett fáradt lehetsz – az emberek sokszor azt hiszik alacsony a vércukorszintjük, pedig a problémát a dehidratáltság okozza. Minden nap megiszok 8 pohár vizet, figyelem, hogy hogy érzem magam és a vizeletem színét is. 20 éve csodálatos a bőröm.”

A dehidratált szervezet számos mellékhatással járhat, ilyen például a gyakori haspuffadás, a székrekedés, a fáradtságérzet.

4. Mindent csak addig, amíg jólesik

Chireal Shallow családorvos azt mondja: “Anyám mindig is azt sulykolta belém, hogy ne vállaljam túl magam. De én azt hittem, tanulni, dolgozni, és egyedülálló anyaként helytállni lehetséges, de be kellett látnom, hogy anyámnak igaza volt. Elértem egy adott pontra, amikor kikészültem, és rájöttem arra, hogy minden területen képtelenség mindig jól teljesíteni.”

5. Légy aktív

Dr. Carol Routledge, a brit Alzheimer Research Intézet igazgatója így nyilatkozott: “Mindig is aktív életmódot folytattam, nem dohányoztam, kevés alkoholt fogyasztottam és odafigyeltem a táplálkozásomra. Miután a nagynénémnél Alzheimer-kórt állapítottak meg, akkor jöttem rá arra, hogy mennyire fontos megőrizni az elménk egészségét, amelynek a legjobb módszere az aktív életmód, a folyamatos mozgás, és a logikai feladványok megfejtése.”

6. Mindent csak mértékkel

Helen Bond családorvos: “Nem egy túl szexi tanács, de hasznos. Ha eszel valamit, akkor élvezd is azt, ne mindig a mennyiségre menj, vedd észre a minőséget is. Főzz egészséges alapanyagokból. Egyél sok párolt zöldséget, fehérjékben gazdag húsokat, halat.”

7. Ne lásd mindenben a katasztrófát

Sian Porter, dietetikus, étkezési tanácsadó: “Régebben perfekcionista voltam, nem voltam megelégedve semmivel, szinte mindent katasztrofálisnak láttam. Dr. Jan Long, aki a munkahelyi kiégést kutatta, tanított meg arra, hogy megváltoztassam a gondolkodásomat, hogy csak azokra a dolgokra összpontosítsak, amelyek valóban fontosak számomra. És ez bejött.”

8. Csökkentsd a szénhidrát bevitelt

Dr. Hud Shaker, általános sebész, dietetikus és fitneszedző: “Évekig kerékpárral mentem be a kórházba, de miután vettem egy autót, és azzal közlekedtem, meghíztam. Salátákat kezdtem enni, de folyamatosan éhes voltam, majd az egyik kollégám szólt, hogy csökkentsem a bevitt szénhidrát mennyiséget, és inkább fogyasszak ahelyett egészséges zsírokban és fehérjékben gazdag zöldségeket és húsokat.”

9. Tanulj meg pihenni

Dr. Nerina Ramklakhan, alvásszakértő: “Harmincéves koromra jöttem rá, hogy mennyire egészségtelenül alszom. Éjszakánként gyakran felébredtem, és úgy éreztem, hogy teljesen kikészülök. Ekkor mentem el jógázni, ahol a tanárunk elmondta, hogy mi a különbség alvás és pihenés között. Megtanultam meditálni, amelyet minden nap gyakorlok, és azóta minden éjszaka remekül alszom, és kipihenten ébredek.”

10. Ne higgy mindent el, csak mert divatos

Dr. Anne Henderson, nőgyógyász: “Mielőtt találkozol egy gyógyszerrel, egy krémmel, bármilyen módszerrel, készítménnyel, ellenőrizd az információkat, mert manapság rengeteg álhír kering bizonyos divatos, amúgy teljesen hatástalan gyógyszerekről, eszközökről. Szóval, járj mindig nyitott szemmel és hallgass a józan eszedre, a tudományos tényekre”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek