Otthon10 ok, amiért mindig legyen otthon egészségügyi szesz

10 ok, amiért mindig legyen otthon egészségügyi szesz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindig legyen odahaza egészségügyi szesz, mert nagyon hasznos! Pontosan ezért!

Az egészségügyi szesz azért hasznos készítmény, mert remekül fertőtleníti a sebeket, de a nyílt sebbe nem szabad direkt rátenni, viszont a konyhai edényeket, felületeket is le lehet törölni a kórokozókat semlegesítő oldattal, a kellemetlen szagokat is megszünteti.

De most lássuk konkrétan, hogy mire jó az egészségügyi szesz!

1. Helyettesíti a dezodort

Ha elfogyott a dezodorod, és nincs időd mást venni, de van odahaza egészségügyi szesz, akkor kend be azzal a hónaljadat, mert tuti, hogy megszünteti a baktériumok által okozott kellemetlen testszagot. Azonban rendszeresen nem szabad használni, mert kiszárítja, irritálhatja a bőrt.

2. Megakadályozza a szélvédő jegesedését

Egy szórófejes flakonba tölts két rész egészségügyi szeszt és egy rész vizet, és azzal fújd be a befagyott autó szélvédőjét, így pár másodperc alatt könnyen lejön róla a jégréteg.

3. Fertőtleníti a sportcipőt

Idővel a sportcipőd kellemetlen szagot áraszthat, de sebaj, mert ha befújod, letörlöd kívül-belül egészségügyi alkohollal, akkor a baktériumok többsége elpusztul és a szag is enyhülni fog.

4. Semlegesíti a fokhagyma szagát

Ha főzéskor fokhagymát tisztítottál, és nem szeretnéd, hogy a különleges illat a kezeden maradjon, akkor egy kevés egészségügyi szeszt tegyél a kezedre, dörzsöld be, majd utána szappannal moss kezet.

5. Megszabadít a fűfoltoktól

Ha a gyerek leesik a fűbe, a ruháján nagy az esély, hogy egy zöld színű csík, folt fog keletkezni. De ha pár csepp egészségügyi szesszel bedörzsölöd a foltot, vársz 10 percet, majd utána kimosod a ruhát, elég nagy az esély arra, hogy a folt eltűnik.

6. Remekül lehet vele tisztaságot varázsolni

A konyhai eszközökön éktelenkedő zsírfoltoktól remekül meg lehet szabadulni, csak egy rongyra kell némi egészségügyi szeszt felvinni, és azzal végigtörölgetni az eszközöket, felületeket.

7. Tisztítsd meg a billentyűzetet, számítógépes egeret

Ezek a felületek sokszor több kórokozót tartalmaznak, mint a wc csésze, ezért rendszeresen egy egészségügyi szesszel átitatott törlőkendővel le kell törölni, ahogyan a telefonkészülékeket is.

8. Ablakot is lehet tisztítani vele

Ha nincs odahaza ablaktisztító oldatod, akkor fújd be az üvegfelületeket egészségügyi szesszel, és varázsold tisztára az ablakaidat.

9. Megszabadít a tintafoltoktól

Ha a gyerek összetintázta a terítőt, gyorsan pár csepp egészségügyi szesszel be kell dörzsölni a szövetet, várni 10 percet, majd utána ki kell mosni a terítőt.

10. Segít megszabadulni az atkáktól

Egy szórófejes flakonba önts egészségügyi szeszt, majd azzal fújd be a lepedőt, ágymatracot, párnákat. Pár nap múlva ismételd meg az eljárást, így megszabadulhatsz nem csak kifejlett atkáktól, hanem azok petéitől is. Az eljárás után érdemes kitenned a napra a matracot, paplant, párnát, lepedőt, mert a forró nap nem kedvez a parányi élőlényeknek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek