A mérgező gondolataink nem hagyják, hogy teljes életet éljünk, akadályoznak a boldogságunkban és a kiteljesedésünkben. Testi és lelki egészségünket nagymértékben meghatározzák mérgező gondolataink, szabaduljunk meg tőlük minél hamarabb.

Az alábbi mérgező gondolatok nagyon károsak az életed alakulására. Szabadulj meg tőlük, mutatjuk, hogyan!

1. Nem vagyok felkészülve még!

Ha állandóan azt mondogatod magadban, hogy nem vagy eléggé felkészült, akkor soha nem is leszel. A változás félelmetes, abban a pillanatban soha nem is fogod elég jónak érezni magad, mindig lesznek benned kérdőjelek. Ha hajlandó vagy kompromisszumot kötni saját magaddal, és belevágsz, meglátod, már nem is lesz olyan félelmetes az egész. Sőt, te magad fogod a saját vállad veregetni, hogy “el sem hiszem, megcsináltam”! Te vagy az egyetlen személy, aki a saját utadban állsz.

2. Nem vagyok elég jó!

Ez a gondolat kézenfogva jár az elsővel, ha úgy gondolod, hogy nem vagy eléggé felkészült, akkor azzal is gyötröd magad, hogy nem vagy elég jó. Soha nem leszel elég jó önmagad számára, és ez nem baj, csak menj, és tedd a dolgod, ne pánikolj. Előre nem láthatod, hogy sikeres és boldog leszel, ahhoz neki kell fogni, és tenni kell, akkor is, ha gátak vannak benned. Ha valamire vágysz, akkor ragaszkodj az álmaidhoz, és tégy meg értük mindent.

3. Az élet túl nehéz!

Ha többször megfordult már ez a gondolat a fejedben, azt jelenti, hogy te is ember vagy. Természetesen, mindannyian érezzük úgy, hogy az élet nehéz, de próbálj meg csak a számodra legfontosabb dolgokra koncentrálni, és ne az élet egészére. Egyszerre egy dologra figyelj, mert hanem elveszel a problémákban, és nem lesz kedved semmihez.

4. Nem tudok most boldog lenni!

Általában feltételhez kötjük a boldogságunkat: majd akkor, ha lesz új autóm, ha nagyobb házat tudok venni, ha a gyerek bejut az egyetemre, ha nyugdíjba megyek stb. Azonban a boldogságra soha nincs egy tökéletes pillanat, ha most az adott feltételek között nem tudsz boldog lenni, akkor később sem leszel az, ha föld körüli utazást nyersz.

5. Már túl késő!

Soha, semmihez nincs túl késő. Az életben nincs egy általános szabály, hogy mikor mit kell csinálni. Ha 40 évesen jön el az ideje, hogy megszerezd a jogosítványt, akkor pontosan akkor van szükséged rá. Ha változtatni szeretnél az életeden, csak tőled függ, hogy mikor teszed meg azt a lépést.

6. Nekem nincs időm erre!

Nagyon sokszor használjuk kifogásként ezt a mondatot, pedig valójában, ha jobban belegondolsz, arra van időd, amit csak szeretnél. Könnyebb azt mondani, hogy nekem nincs időm elmenni edzőterembe, és inkább tovább ülsz a tévé előtt. Pedig ha akkor felállnál, és egy fél órát tornásznál otthon, már sokkal közelebb lennél az edzőterem gondolatához is. Ha van egy célod, amit el szeretnél érni, arra mindig lesz időd.

7. Nem értek semmihez!

Ezt a mondatot sosem szabad kimondani, sőt gondolni sem. Még, ha így is érzed, tenni tudsz ellene. Szinte bármilyen életkorban beiratkozhatsz egy új tanfolyamra, szerezhetsz diplomát, tanulhatsz nyelveket, vagy bővítheted az eddigi tudásodat. Ne foglalkozz mások véleményével, koncentrálj a célodra!

8. Nem vagyok olyan, mint ők!

Ne akarj olyan lenni, mint a szomszédod, a főnököd, az unokatestvéred stb. Legyél önmagad, ehhez pedig a legfontosabb, hogy megismerd, szeresd, és tiszteld azt, aki vagy. Nem kell senkinek a jóváhagyására várnod ahhoz, hogy ilyen vagy olyan légy, te csak éld az életed, és tedd a dolgod.

9. Defektes vagyok!

Ha nem sikerül valami, még nem jelenti azt, hogy defektes lennél. Fejlődj, tanulj a hibáidból, és kitartóan végezd a dolgod, meglátod el fogod érni a célod. Megéri megpróbálni, hiszen a kitartó munka meghozza gyümölcsét!

10. Az álmaim lehetetlennek tűnnek!

Ha nem hiszel abban, hogy az álmaid valóra fognak válni, akkor pontosan így is lesz. A sikeres tervek, vállalkozások azért működnek, mert valaki hitt benne, hogy menni fog. Próbálj meg pozitívabban gondolkozni, képzeld el a sikert, és azt az állapotot, amikor már elérted a kívánt célod.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.