Kuriózum10 fontos dolog, amit 30 éves koráig mindenkinek tudnia kell!

10 fontos dolog, amit 30 éves koráig mindenkinek tudnia kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagyjából 30 éves korára az emberek nagyrésze elérkezik egy olyan szintre, amikor már nem véletlenszerűen éli az életét, hanem tudatosan tervez, kihasznál és élvez minden pillanatot.

A legjobb esetben rájössz, hogy te magad irányítod az életed, tőled függ, hogy rossz vagy jó napod lesz ma. Természetesen az eseményeket nem tudod irányítani, csupán azokat a reakciókat, amit kiváltanak belőled.

1. A megfelelő munkahely megtalálása

Nem feltétlenül az számít, hogy mi az iskolai végzettséged, a lényeg, hogy szeresd azt a munkát, amit nap, mint nap végzel. Tanulj meg egy szakmát, és találd meg azt a munkát, ami elégedettséggel tölt el.

2. Azt főzd, amit szeretsz

Harminc éves koráig az ember tisztában kell legyen azzal, hogy milyen ételeket szeret, és legfőképp azzal, hogy melyek azok az ételek, amik jó hatással vannak a szervezetére. Ne csak azért egyél meg valamit, mert úgy illik, vagy azt szokták. Figyelj befelé, és érezni fogod, hogy mi az, ami a legjobban táplál. Iratkozz be egy főzőiskolába, és tanulj meg főzni, készítsd te magad az ételeid.

3. Találj igazi barátokat!

Fiatalabb korunkban sok ismerősünk és barátunk van, de felnőtt korunkban érdemes olyan emberrel tölteni az időt, akinek kellemes a társasága, aki által új dolgokat tanulhatunk meg az életről, és elősegíti a fejlődésünket. Harminc éves korunkig ráébredünk arra, hogy ideje leépíteni a visszahúzó, negatív kapcsolatokat.

4. Állíts fel fontossági sorrendet!

Az emberek nagyrésze hajlamos arra, hogy állandóan siessen, kapkodjon, viszont egy idő után muszáj lesz felállítanod a fontossági sorrendet. Ha nem tudod befejezni a legfontosabb feladataid, elhanyagolod a barátaid és önmagad, akkor állandóan stresszes és frusztrált leszel. Ne mindig csak a munkával foglalkozz, néha ajándékozd meg magad minőségi idővel, élményekkel.

5. Szánj pénzt és időt a nyaralásra

Nem telhetnek el úgy évek, hogy nem mész el nyaralni. Egy évben legalább 7-10 nap mindenkinek jár a kikapcsolódásra. Ne vond meg magadtól ezt az időt, arra hivatkozva, hogy legalább tudsz spórolni. Nem kell mindig a legújabb telefont megvenni, inkább kapcsolódj ki, töltekezz.

6. Legyen jogosítványod!

A jogosítvány a mai világban elengedhetetlenül fontos. Egy autóval sokkal könnyebb a helyváltoztatás, és manapság már számos álláshirdetésben is feltétel a hajtási engedély. Ne halogasd, később már sokkal kevesebb motivációd és bátorságod lesz, hogy megszerezd a jogosítványt.

7. Költözz el a szüleidtől!

Természetesen sokkal kényelmesebb a szülői házban élni, mosnak, főznek rád, de ez nagyban korlátoz majd a párválasztásban, és az önállóságod kialakulásában is. Harminc éves korod előtt igyekezz kiköltözni a szülői házból, még ha csak albérletbe is.

8. Olvasd el a klasszikusokat

Ha az iskolában nem volt kedved, és kihagytad ezt a lépést, pótold be mindenképp. A nagy klasszikusok művei az általános műveltséghez tartoznak, de ezenkívül a látóköröd, a képzelőerőd, és a kreativitásod is fejlődni fog.

9. Vigyázz testi és lelki egészségedre

Az életkor előrehaladtával sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetned a fizikai gyakorlatokra, hiszen a tested nem lesz fiatalabb, de legalább lassítsd az öregedését. “Ép testben, ép lélek”, tartja a mondás, ezért ne hanyagold el a testi egészséged. Növeld az izomtónusod, de azt sem kell elfogadnod, hogy csökken az anyagcseréd, tegyél ellene!

10. Ne avass be mindenkit a magánéleti problémáidba!

Semmi értelme nincs, hogy úton-útfélen azzal traktálj mindenkit, hogy milyen problémák vannak az életedben. Ne panaszkodj a boltostól a fodrászig mindenkinek, ezzel csak az áldozat szerepébe fogsz állandóan díszelegni, és felhívod a gyengeségeidre mások figyelmét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek