Kuriózum10 dolog, amit soha ne mondj azoknak a nőknek, akik nem akarnak...

10 dolog, amit soha ne mondj azoknak a nőknek, akik nem akarnak gyereket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyermekmentesség egyre szélesebb körben elfogadott a társadalomban, de még mindig nem mindenki tudja megérteni, vagy hajlandó elfogadni, ha egy nő tudatosan ezt a döntést hozza. Sokan úgy gondolják, amikor kifejtik a véleményüket arról, hogy valaki vállal-e gyereket, vagy sem, nem okoznak különösebb kárt. De ezek az ítéletek valójában nagyon is kellemetlenek, sőt, sértők lehetnek.

Mindenkinek jogában áll szabadon dönteni ebben a kérdésben, és ezt a döntést tiszteletben kell tartani. Az alábbiakban felsoroljuk azt a 10 dolgot, amit soha nem kellene mondani azoknak a nőknek, akik úgy döntenek, nem szeretnének gyereket.

1. „Soha nem fogod megtudni, mi az igazi szeretet, ha nincs saját gyereked.”

A szeretet rendkívül összetett érzés, aminek a kifejlődéséhez időre van szükség. Van, aki mélységesen szereti a párját, a barátait, a családtagjait. Mások a háziállatukkal szemben éreznek elkötelezettséget. Azt állítani, hogy az anya-gyerek közötti szeretet volna a szeretet egyetlen igazi formája, meglehetősen egyoldalú. Számos példát találhatunk az odaadó, szerető szülő-gyerek kapcsolatra, de vannak olyan családok is, ahol a pozitív érzések nem alakulnak ki egykönnyen.

2. „Önző vagy.”

Ez a kijelentés azt sejteti, hogy mindenki, akinek gyereke van tökéletesen önzetlen és önfeláldozó, míg mindenki más teljességgel egocentrikus. Az igazság sajnos az, hogy sok önző szülő van a világon, akik nem nyújtanak megfelelő anyagi és érzelmi támogatást a gyereküknek. Másrészről, ha egy nő tudja, hogy nem válna belőle jó anya, és nem vállal gyereket, akkor elmondhatjuk, hogy felelősségteljes, megfontolt döntést hozott, az esetleges gyerekkel szemben is.

3. „Az anyaság jó értelemben megváltoztatja az életedet.”

Valamilyen változás mindenképpen bekövetkezik, de azt nehéz megállapítani, hogy ez jó vagy rossz dolog. Nem mindenki képes megbirkózni a kevesebb alvással, a megváltozott rutinnal, azzal, hogy kevesebb ideje jut önmagára, vagy azzal, hogy zajosabb és rendetlenebb a környezete. Vannak nők, akik mindezt figyelembe veszik, és azért döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyereket, mert úgy érzik, ez az élet nem tenné őket boldoggá.

4. „Utálod a gyerekeket?”

Az, hogy valaki nem vállal gyerekeket, általában nem jelenti azt, hogy utálja is őket. Sok nő, akinek nincs gyereke, nagyszerű keresztanya vagy nagynéni, aki szívesen tölt időt a gyerekekkel. Odaadóan szereti őket, és időt szán rájuk, miközben úgy dönt, hogy ő maga nem szeretne édesanya lenni.

5. „Semmit nem értél el az életben, amíg nincs gyereked.”

A társadalom gyakran viszonyul úgy azokhoz a nőkhöz, akiknek nincs gyerekük, mintha hibás, rendellenes személyek lennének, ezáltal azt a sztereotípiát erősítve, miszerint egy nőnek férje, gyereke, családja kell, hogy legyen. Egy nőt azonban nem lenne szabad az alapján megítélni, hogy döntött ebben a kérdésben. A teljesség érzése mindenkinek mást jelent, ezért mindenkinek teret kell hagyni, hogy megválaszthassa, mi tenné boldoggá és teljessé az életét.

6. „Ki fog nekem unokákat adni?”

Egyes szülők elkeseredetten kérdezgetik ezt saját gyerekeiktől, de ez a kérdés egyáltalán nem olyan ártalmatlan, mint amilyennek tűnik. A gyerekvállalás hatalmas felelősség, ami sok változtatást igényel a nő életében, nem csak egy múló szeszély. Fontos megérteni, hogy nem helyes unokákat kérni a lányodtól, csak azért, hogy téged boldoggá tegyen.

7. „Megbánod majd, ha idősebb leszel.”

Általánosan elterjedt tévhit, hogy azok a nők, akik úgy döntöttek, nem vállalnak gyereket, később magányosak és elégedetlenek lesznek. Az, ha valakinek gyereke van, különben sem jelenti azt, hogy egész életében mellette marad majd, hiszen az emberek egyre gyakrabban költöznek másik országba. Ugyanakkor sok dolog van a gyerek nélküli nők életében, ami hosszútávon boldoggá teheti őket: például, több idejük jut önmagukra, a saját fejlődésükre, karrierjükre, kapcsolataikra, barátaikra.

8. „De akkor mi a célod az életben?”

Sok ember úgy gondolja, hogy a nők célja az életben, hogy gyereket szüljenek. De a világ megváltozott, és manapság a nők sokkal több mindent elérhetnek az életben. Van, akit boldoggá tesz, ha otthon maradhat és gondoskodhat a családjáról, mások pedig úgy érzik, az teszi őket szabaddá, ha utazhatnak, vagy teljes mértékben a karrierjüknek szentelhetik magukat. A modern világ sok lehetőséget kínál a nők számára, és meglehetősen tapintatlan azt mondani nekik, hogy korlátozzák magukat erre az egy dologra.

9. „A férjed biztosan szeretne örökséget hagyni maga után.”

Nem csak az új generáció biztosításával hagyhatunk hátra valami értékeset, és egyes férfiak nem is látnak feltétlenül szoros kapcsolatot az „örökség” és a gyerekvállalás között. Vannak olyan párok, akik úgy gondolják, más teljesítményekkel is hagyhatnak hátra valami értékeset a világnak.

10. „Ezt úgysem értheted meg, amíg nincs gyereked.”

Vannak olyan anyák, akik leválasztják a gyerek nélküli nőket a baráti körükről, mert úgy vélik, azok, akiknek nincs gyereke, másképp gondolkodnak az életről. Attól tartanak, hogy ezek a nők nem értik meg őket, és nem tudnak azonosulni a problémáikkal. Pedig, akár van gyereke, akár nincs, sok nő szívesen beszél a barátnői problémáiról, és ha tud, segít is. Sőt, az is előfordulhat, hogy más szemszögből világít rá egy problémára, és szokatlan megoldást javasol.

Forrás: Brightside.me

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek