Kuriózum10 dolog, amit nem tanácsos közzétenni a közösségi médiában!

10 dolog, amit nem tanácsos közzétenni a közösségi médiában!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

10 dolog, amit nem tanácsos közzétenni a közösségi médiában!

10 dolog, amit nem tanácsos közzétenni a közösségi médiában!

Napjainkban az emberek naponta több száz, ezer emberrel osztanak meg pillanatokat az életükből, de vannak olyan dolgok, amelyeknek nincs mit keresniük egy közösségi oldalon. Most lássunk 10 ilyen példát.

1. Ne ossz meg a párodról olyan információkat, amelybe ő nem egyezik bele

Vannak, akik nem ismerik a határokat, és úgy tesznek közzé fotókat, információkat a párjukról, hogy az ebbe nem egyezik bele. Persze, a humor fontos egy kapcsolatban, de nem szabad átlépni egy bizonyos határt.

2. Ne ossz meg csúnya vicceket, sértéseket a szeretteidről

Ez is egyszerű: sértegetni, kigúnyolni azokat az embereket, akik a legközelebb állnak hozzád, nem szabad. Ezzel akár tönkre is teheted ezeket a fontos kapcsolatokat, így inkább gondold meg kétszer mit teszel közzé a közösség oldaladon.

3. Ne légy agresszív a közösségi oldalakon

Legyen tartásod, ne alacsonyodj le arra a szintre, ahol primitív emberek szidják egymást, igyekezve mindennel befeketíteni a másikat. Ez nem tesz jót az egészségednek sem, ha csak mocskolódni tudsz, inkább ne reagálj semmit a negatív dolgokra.

4. Ne azért tégy közzé valamit, hogy magadra irányítsd mások figyelmét

Ennek nincs értelme, bármilyen furán is hangzik. Ne játszd meg magad, ne tégy úgy, mintha más életet élnél, mint amilyen az valójában. Így mielőtt bármit megosztanál magadról, előbb gondolkozz el kicsit.

5. Ha vitába keveredsz valakivel, azt nem kell azonnal kiírni

Minden ember néha összeszólalkozik másokkal, akár a családtagjaival, de ez még nem jelenti azt, hogy be is kell számolni az ilyen esetekről a közösségi médiában. Ennek ott nincs helye, és ha mégis kiteszed, akkor még mélyebbre áshatod magad a konfliktusban.

6. Nem kell mindig megadni a pontos helyet, ahol tartózkodsz

Főként ha el szeretnéd kerülni azt, hogy bizonyos személyek rád találjanak. Ha nyaralsz, elég ha a vakáció lejárta után osztasz meg pár képet, a helyszínt is megjelölve.

7. A volt párodról sem szabad infókat megosztani

Ha még érzel is valamit az exed iránt, azt ne a közösségi oldalon keresztül üzend meg neki, mert így fölösleges drámai helyzetet teremthetsz, ami nem jó senkinek, főként neked nem.

8. Sose tégy fel képet a barátaidról, rokonaidról, a beleegyezésük nélkül

Mert ez nem helyénvaló, sőt visszaélsz mások bizalmával és jogával. Biztos te sem szeretnéd, ha rólad készült fotók jelennének meg az interneten, anélkül, hogy te ahhoz hozzájárultál volna.

9. Sosem szabad feltenned mások gyerekeiről fényképet, ha csak a szüleik nem egyeztek ebbe bele

Ez azért fontos, mert illetéktelen kezekbe kerülhetnek különböző fotók, amivel veszélybe is sodorhatod mások gyerekét. Szóval semmi gyerekfotó, hacsak nincs engedélyed.

10. Ne foglalkozz mások magánügyeivel a közösségi oldalakon

Az emberek magánéletébe beleszólni sem szabad, sőt, nyilvánosságra hozni mások előtt a részleteket, nagyon sértő tud lenni. Ha téged nem érint, ne foglalkozz vele, ez nagyon fontos.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek