Az igazság az, hogy senkinek nincs joga kritizálni embertársát. Lehet, hogy esetleg ismeri adott esetben az mi élettörténetünket, de azokat az érzéseket, és érzelmeket, melyeket átéltünk eddigi életünk során, azt biztosan nem tudhatják.

Ezért hát hagyjuk, hogy mondjanak, amit akarnak az ilyen emberek! Próbáljuk meg őket figyelmen kívül hagyni! Inkább igyekezzünk saját érzéseinkre koncentrálni, és mindig hallgassunk a szív szavára. Nézzünk 10 dolgot, melyet akkor is meg kell tennünk, ha szinte előre borítékolható érte a környezetünk kritikája!

1. Minden körülmények között vigyázzunk magunkra!

Mert a saját magunkkal való kapcsolatunk legalább olyan, ha nem fontosabb a környezetünkénél. Ha viszont nem vigyázunk kellőképpen önmagunkra, akkor adott esetben más felvigyázására sem leszünk képesek. Ezért, bár sokak számára egoizmusnak tűnhet, figyeljünk kellőképpen magunkra.

2. Tegyük mindig azt, amit helyesnek ítélünk!

Ne szégyenkezzünk azért, mert egyedül sétálunk, míg mások a párjukkal. Ha ez számunkra örömet okoz, bátran tegyük meg. Ne engedjük, hogy más nemtörődömsége, negatívizmusa és esetleges drámája megakadályozzon bennünket abban, hogy jobb emberek lehessünk. Ha egyetértésben vagyunk saját magunkkal, senki nem boríthatja fel a lelki egyensúlyunkat!

3. Haladjunk a saját magunk választotta úton!

Ugyanis minden nap egy újabb esély arra, hogy megváltoztassuk az életünket! Ezért bármit is teszünk, maximálisan adjuk bele magunkat! Álmodjunk merészeket és hagyjuk magunk mögött a gondokat!

4. Dolgozzunk a saját céljaink elérése érdekében!

Merjünk nagyot álmodni, tudva azt, hogy az oda vezető utat csakis kis lépésekben tehetjük meg. Sikerünk a befektetett munka arányától függ! A sikeres emberek soha nem állnak meg! A cél felé vezető út kudarcai, pedig csak plusz motivációval tölthetnek el.

5. Álmainkat mindig rendeljük életformánk mellé!

Ugyanis a legtöbb tragédia abból adódik, hogy az álmaink beteljesítése során adódó nehézségek előtt rendszerint megtorpanunk. Ha le szeretnénk győzni saját démonjainkat, akkor ne ragaszkodjunk túlságosan egy adott álomhoz. Legyünk nyitottak! Az élet sokszor kiszámíthatatlan, de mindig kínál számunkra választási lehetőséget, a célok megvalósítása érdekében. Azt azonban ne feledjük, hogy arra is lesz példa, amikor kénytelenek leszünk céljainkat alárendelni az életünkben bekövetkezett változásoknak!

6. Bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak!

A megbocsátás képessége ugyanis a legnagyobb ajándék önmagunk számára. Ily módon képesek leszünk szakítani a múlttal, hogy derűsen tekinthessünk a jövőnk felé. A múltbéli sebek ugyanis nem tudnak begyógyulni megbocsátás nélkül.

7. Tanúsítsunk minden esetben jóságot és szeretetet

Ha csak azok irányában érzünk szeretet, akikről úgy ítéljük meg, hogy megérdemlik azt, akkor valószínűleg nem tudunk szeretni. Az igazi szeretet ugyanis határtalan és semmi esetre nem emberfüggő. Törekedjünk arra, hogy a jóság és a szeretet életformánkká váljon!

8. Segítsük a körülöttünk élőket!

Mert néha a legapróbb gesztusok is hatalmas jelentéssel bírnak azok számára, aki úgy gondolják, hogy ők már nem tudnak szeretni. Ne féljünk bemenni a sötétbe, hogy másokat kivezethessünk onnan! Mert az erős emberek nem csak önmagukra, hanem másokra is képesek vigyázni.

9. Ne hagyjuk, hogy kudarcaink legyőzzenek bennünket!

Amikor úgy érezzük, hogy a sors felülkerekedett rajtunk, ne veszítsük el végleg a reményt. Mindenki életében vannak és lesznek hullámvölgyek, de azzal is legyünk tisztában, hogy ez nem tart örökké. Ezért igyekezzünk legyőzni az elénk tornyosuló nehézségeket, hogy minden nappal erősebbek lehessünk.

10. Mosolyogjunk!!!

Hiszen minden egyes nap egy új fejezet az életünkben. Ne siránkozzunk a múlton. És nevessünk minél többet, hogy fájdalmaink meggyógyulhassanak általa!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.