Kuriózum10 dolog, amit a szemed színe elárul rólad!

10 dolog, amit a szemed színe elárul rólad!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberiség körülbelül 79%-ának barna, 8-10%-ának kék, 5%-ának mogyoróbarna, és csak az embereknek 2%-ának zöld a szeme. A statisztikák alapján a kutatók bizonyos szemszínekre jellemző személyiségjegyeket sorakoztattak fel.

Tudd meg, mi jellemző rád a szemszíned alapján!

1. A világos szemű nők jobban tolerálják a fájdalmat, mint a sötét szemű nők

Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy a zöld vagy kék szemű nők jobban kezelik a fájdalmat és a stresszt, mint a barna és mogyorószínű szemű nők. Pl. a vajúdás ideje alatt a világos szeműek csoportja jobban viselte a fájdalmat. Ezenkívül ebben a csoportban sokkal kisebb arányban fordult elő a szülés utáni depresszió, szorongás. A sötét szemű emberek hajlamosabbak a negatív gondolkodásra.

2. A barna szeműek megbízhatóbbak

Egy felmérésbe 1016, 16–35 közötti nő vett részt. Az eredmények alapján az derült ki, hogy nők gyakran társítják a szem színét sajátos tulajdonságokkal. A kutatók megállapították, hogy a barna szemű embereket intelligensnek, kedvesnek és megbízhatónak gondolják.

3. A kék szemű emberek kedvesek és vonzóak

A fent említett felmérésből az is kiderült, hogy a világos színű szemű emberekről különbözőképp vélekednek, de alapjában véve kedvesebbnek és megbízhatóbbnak tartják őket. A sötét szeműeket eleve intelligensnek tartják, míg a kék szeműek csak 7%-ról mondható el ugyanez. Viszont a kék szeműeket sokkal vonzóbbnak tartották a tesztalanyok.

4. A zöld szeműek kreatívak, de alattomosak

A kutatásban résztvevők 29%-a mondta azt, hogy a zöld szemeket tartja a legvonzóbbnak. Sőt, úgy gondolják a zöld szeműekről, hogy kreatívak, de nem mindig mondanak igazat. Régen a zöld szemű embereket egyenesen gonosznak tartották.

5. A világosbarna szemű férfiaknak gyengébb az idegrendszere, mint a világosbarna szemű nőknek

A kutatás alapján az derült ki, hogy kevesebb pszichiátriai problémájuk van a sötétbarna vagy fekete szemű embereknek, mint a világosbarna szeműeknek. Sőt, jellemzően inkább a férfiakat(68,47%), mint a nőket érinti ez a probléma.

6. A fekete szemű nők kevésbé szociábilisek és magabiztosak

A felmérés szerint a fekete szemű nők 65,38% -a egyáltalán nem szociábilis. Kevesebb önbizalmuk és ambíciójuk van, mint az azonos szemű férfiaknak. A fekete szemű férfiak dinamikusabbak, forró vérűek, impumlzívak, és sokszor keresik a veszélyes kalandokat.

7. A kék szeműek szeretik kipróbálni az új dolgokat

A kék szemű emberek nyitottak, magabiztosak és minden újdonságban bennevannak. Sok a barátjuk, szociábilisek és éppen ezért egészségesebb a lelkiviláguk.

8. A mogyoróbarna szemű emberek nyomásra jól teljesítenek

A mogyoróbarna szemű emberek 50,7% -a jól teljesített a stressz és nyomás terhe alatt. Nagyon elkötelezettek és szenvedélyesek a munkájukban, csak kell egy kis ösztökélés.

9. A zöld szemű emberek optimisták a jövőt illetően

A zöld szemű emberek számára fontos a célok kitűzése, optimistán tekintenek a jövőre és általában imádják a munkájukat. Gyakran tűznek ki életcélokat (65,9%) és adományoznak fontosnak tartott ügyekre (48%).

10. A barna szeműek teljesebb életet élnek

A barna szemű emberek 36,5%-ának egy dolog fontos, mégpedig az itt és most, éppen ezért általában teljesebb és elégedettebb életet élnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek