Kuriózum10 alapigazság, amit minden fiús édesanyának tudnia kell!

10 alapigazság, amit minden fiús édesanyának tudnia kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor valaki egyben pszichoterapeuta, párkapcsolati tanácsadó, sikeres szerző, és motivációs előadó, aki ráadásul három fiú édesanyja, annak véleményére mindenki odafigyel. Ő Abby Rodman, aki most 10 olyan alapigazságot oszt meg, amelyről minden fiús édesanyának tudnia kell.

10 alapigazság, amit minden fiús édesanyának tudnia kell!

1. Te vagy az ő első szerelmük

A fogantatás pillanatától a kisfiad teljes mértékben tőled függ. Majd a születése után elkezdődik egy románc, és a kisfiad szerelembe esik, virágot szed neked, ez a szerelem később is kihat az életére, hiszen olyan nőt választ magának, amilyen te vagy.

2. Akkor kezdenek el beszélni hozzád, ha megtanulsz figyelni rájuk

A fiúk később tanulnak meg beszélni, és akkor is sokáig csak egy-egy szóban válaszolnak. Légy türelmes, és kitartóan hallgasd végig a fiaidat. Ha így teszel, kialakul köztetek az a bizalom, amely a gyerkőcök nyelvét is feloldja.

3. A megtapasztalás útján tanulnak

Az igaz, hogy a legtöbb fiú saját kárán tanul meg bizonyos dolgokat, így nem kell kétségbeesni, ha sebhelyek, forradások éktelenkednek a térdükön, könyökükön. Hagyni kell, hogy felfedezzék a világot, ilyen egyszerű.

4. Bizony, lesznek veszélyforrások

Ahogyan az előző pontban említettük, a fiúk már egész kiskoruktól kezdve felfedező útra indulnak, ami természetesen veszélyekkel is járhat, sérüléseket szereznek, a játszótéren akár meg is üthetik magukat. A lényeg, hogy komolyabb bajuk ne essen. Persze, ez nem egy könnyű életszakasz egy édesanya életében, de mint minden, ez is elmúlik.

5. Valamiért nem kell a fiúkat annyira félteni

Minden szülő aggódik a gyermekéért, de azért a lányokat valamilyen szinten jobban féltik, mint a fiúkat. Abby Rodman is így érez, és arra tanítja a fiait, hogy vigyázzanak a lányok épségére, hogy a lányos anyák kevésbé aggodalmaskodjanak.

6. Van, ami sohasem fog változni

Ha a fiaid fel is nőnek, szakállasok, mély hangúak lesznek, akkor is a gyerekeid maradnak, és jól fog esni, ha rájuk nézel. Azonban tudnod kell, hogy már nem gyerekek, saját akarattal, célokkal rendelkeznek, és nem mondhatod meg, hogy most mit hogyan csináljanak. Csak, ha tanácsot kérnek tőlük.

7. Az agyuk másképp működik

Nem könnyű fiús anyaként helytállni, mert egy női agy másképp van felépítve, beprogramozva, mint egy férfi agy, és ha még kicsik is a fiúk, már látni, hogy van eltérés az ő gondolkodásuk és az édesanyjuké között. Szóval, csak türelmesen a fiúkkal!

8. Nem lesznek drámák

Abból a szempontból könnyebb a fiúkkal, hogy kevésbé hajlamosak különböző dolgokból nagy ügyeket csinálni, nem úgy mint a lányok. Szóval, légy hálás ezért, ahogyan Abby is az. Éljen a drámamentes családi lét.

9. A legtöbb fiú nagy rendetlenséget képes okozni

És ezzel szemben nincs sok, amit tehetnél, túl kell élned. Próbáld a dolgok vicces oldalát nézni, egyes dolgokat poénosan beállítani, így a kellemetlenségek könnyebben áthidalhatóak, és a fiaiddal is jobb lesz a viszonyod.

10. A megbánások elkerülhetetlenek

Igen, a szülők is emberek, ezért néha ráüvöltenek a gyerekeikre, amit később, akár évek múlva megbánnak. Ez is a szülői léthez tartozik, ezért próbálj inkább a szép dolgokra koncentrálni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek