KuriózumZongorázni tanul két kutya

Zongorázni tanul két kutya

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Zongorázni tanítja két kutyáját egy francia nő, és halad velük.

A golden retrieverek saját „ebzongorán” játszanak, padlópianínónak is mondható hangszeren, mivel a billentyűzetet nem magasítják lábak. A két kutya a négykezes mintájára akár négymancsost is játszhatna, de – egyelőre – pusztán fél lábbal paskolgatja a billentyűket. Mindegyikük jobblábas.

Gazdasszonyuk szemben ül velük és előjátssza furulyán a dallamot 1-2-3 hangra elaprózva, ebei pedig utánamennek és fegyelmezetten lépkednek a kellő billentyűre gazdájuk felszólítására. A nagyobb testű „basszusebnek” van a könnyebb dolga, ő kevesebbet nyomkod, a szólista pedig láthatóan lelkesebben muzsikál.

A trióról készült videó megtekinthető a világhálón is.

http://youtu.be/uVQsg-lzS5Q

Eddig már negyedmillióan nézték meg. A kutyás nőt az indította az ebek zenei képzésére, hogy egy zongorázó macskának kirobbanó sikere van a neten.

http://www.youtube.com/watch?v=TZ860P4iTaM

Eddig 23,6 millióan tették – adta hírül a brit Metro újság. Ami a 2 produkciót illeti, a macska ugyan két manccsal játszik és látványra profibbnak tűnik, mégis macskazenét produkál, műve rögtönzés műve. A két kutya viszont nem kénye-kedve szerint játszogat, hanem a Szamárindulót – más címen Bolhavalcert – „nyomja”, bár túl lassan ahhoz, hogy könnyedén felismerhető lenne.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek