HolotropikumZöld színű kiskutya született Olaszországban: a Pisztácia nevet kapta

Zöld színű kiskutya született Olaszországban: a Pisztácia nevet kapta

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Cristian Mallocci, az olasz juhtenyésztő nem hitt a szemének, amikor meglátta az újszülött kiskutyát. Spelacchia, 8 kutyája közül az egyik, 5 kölyöknek adott életet, és közülük az egyik zöld bundával jött a világra.

A csöppséget színe miatt Pisztáciának nevezték el.

Pisztácia október 9-én született Szardínia szigetén. Őt leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, Spelacchia.

Fotók: Cristian Mallocci/Instagram

A zöld szőrű kutya szokatlan jelenség, de nem lehetetlen.

Pisztácia története ritka eset ugyan, de nem megmagyarázhatatlan. A szakemberek szerint az „elszíneződés” akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ugyanez a pigment a felelős a zúzódások zöld színéért is.

A zöld szín ugyanakkor csak átmeneti állapot. Pisztácia színe napról napra fakul, és végül teljesen eltűnik. Egy állatorvos magyarázata szerint a vemhesség alatt a biliverdin az epehólyagból beszivároghat a magzatvízbe, és elszínezheti a világos bundát.

Fotók: Cristian Mallocci/Instagram

Ritka jelenség, de máskor is előfordult már.

Ez év januárjában Észak-Karolinában egy fehér szőrzetű német juhászkutya adott életet egy zöld kölyöknek, akit Hulknak neveztek el. 2017-ben pedig Skóciában történt hasonló eset, ekkor egy golden retrieverel.

Mallocci megtartja Pisztáciát, és betanítja őt a juhok terelésére.

Míg a gazda elmondása szerint Pisztácia testvérei új otthonokba kerülnek, a zöld kiskutya a farmon marad, és anyjával együtt segít majd a juhok gondozásában. Mallocci szerint a szokatlan kölyök váratlan ajándék volt, a zöld szín pedig a remény és a szerencse jele, ezért Pisztácia valószínűleg azzal a céllal jött a világra, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek