KuriózumWC-t fognak tisztítani az indonéziaiak, ha nem tartják be a társadalmi távolságtartást

WC-t fognak tisztítani az indonéziaiak, ha nem tartják be a társadalmi távolságtartást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azok az indonéziai lakosok, akik megsértik a fővárosban, Jakartában, a Covid-19 járvány miatt bevezetett társadalmi távolságtartás szabályait, arra kényszerülhetnek, hogy nyilvános WC-ket pucoljanak.

Ez a büntetés is szerepel a lakosságra kiszabható szankciók listáján, amelynek célja, hogy megállítsa a fertőzés terjedését.

Ennek értelmében, ha valaki maszk nélkül megy az utcára, arra 250 000 rúpia (15,50 euró) pénzbírság róható ki, a csoportokba gyülekező lakosokat pedig arra kötelezhetik, hogy speciális jelzésekkel ellátott mellényben nyilvános létesítményeket, többek között nyilvános WC-ket takarítsanak.

A héten bejelentett szabályok értelmében azokra a cégekre, amelyek figyelmen kívül hagyják a zárva tartásra vonatkozó utasításokat, vagy megsértik a közegészségügyi szabályokat, 50 millió rúpia (kb. 1300 euró) bírságot szabhatnak ki.

Jakarta, a körülbelül 30 millió lakossal rendelkező indonéz főváros, a múlt hónapban részleges utazási korlátozásokat vezetett be, amikor a fertőzések száma robbanásszerűen megemelkedett, és a szakértők attól tartottak, hogy a jövőben ez komoly egészségügyi katasztrófához vezethet.

Több indonéz város hasonló korlátozásokat vezetett be, de a lakosok nagyon gyakran megszegik ezeket.

A hétvégén több száz ember gyűlt össze Jakarta központjában, hogy kifejezzék nemtetszésüket egy helyi gyorsétterem bezárása miatt.

A hivatalos adatok szerint Indonéziában összesen 15 438 megerősített új koronavírusos esetet és 1028 halálesetet tartanak számon. Ugyanakkor a megítélések szerint a számadatok alábecsülik a vírus terjedését a több mint 260 millió lakossal rendelkező országban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek