OtthonVirágmotívumok a lakberendezésben

Virágmotívumok a lakberendezésben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Habár a virágdekorációkról azt állítják, túlságosan is nőiesek, ezek mégis jó megoldást jelentenek a lakberendezésben, ugyanis hangulatot teremtenek, melegséget lopnak a belterekbe, és feloldják egy-egy helyiség ridegségét.

Függetlenül attól, milyen stílusú a lakás, valamennyi lakberendezéshez kiválóan passzolnak a virágminták. Könnyedén alkalmazkodnak a belterekhez, és viszonylag egyszerű dekorálási megoldást is képviselnek. Csupán a használt színekre kell koncentrálnod, és a virágok méretét is szemmel kell tartanod, ugyanakkor jó, ha az anyagot is megválogatod, és eldöntöd, mit is akarsz virágba borítani.

1. A futó jázminvirágok például tökéletes díszei lehetnek egy spanyolfalnak. Az összeillő színek harmonikus képet alkotnak, így a lakás valamennyi szögletében jól fog mutatni ez a dekoráció, amely rejtélyes, bohém hangulatot is csempész a helyiségbe.

2. A díszpárnákon lévő „3D” virágok valósággal feldobják a nappalit. Azt tanácsoljuk neked, valamennyi párnát gyűjts egy halomba, hogy életteli virágcsomót növessz a kanapén.

3. Ha azt gondolod, a tapéta kizárólag a falaknak való, tévedsz! Ezt szinte bármire feltapaszthatod, ami alkalmas a ragasztásra. Egy szekrénykét is életre kelthetsz vele, és mivel kicsi felületről van szó, többet szánhatsz a tapéta minőségére.

4. Egy virágsablonnal és néhány textilfestékkel is csodákat művelhetsz. Dekoráld a sötétítőket és a párnáidat egyedi mintákkal, a végeredmény pedig magától beszél.

5. Változtasd meg a könyvespolcod kinézetét ugyancsak tapéta segítségével. Vágd ki a mintákat, és ragaszd fel a bútorra, mint egy puzzle-t, így egyedi és hangulatos lesz.

6. Szintén a tapétával változtathatod az előteret valóságos virágoskertté. Válassz gazdagon mintázott darabot, a hatás pedig pajkos, vidám lesz, ugyanis végre elrejtheted a háttérben a fogas akasztóit.

7. A székek támláját is felújíthatod, ha virágmintás papírral/anyaggal dekorálod azokat. Ezzel a megoldással nem fogod túlterhelni a szoba vizuális képét sem.

8. Ha van kellő ügyességed hozzá, fess a nappali vagy a hálószoba falára egy hatalmas szál virágot, lehet a kedvenced is. Ha nem mersz rá vállalkozni, kérd egy szakember segítségét.

9. A virágok életre keltik még az irodákat is, de nem kell ehhez szabályosan elhelyezni őket a vázában! Ragassz egy virágmintás tapétát az íróasztal lapjára, majd tedd rá az üveglapot! Megéri a befektetés, ugyanis a látvány lenyűgöző lesz.

10. Egy fiókos szekrényt is újjá varázsolhatsz, ha néhány virágmintás tapétát felragasztasz a fiókok oldalára. Mi több, a jelentéktelen bútort akár a szoba főszereplőjévé változtathatod! Jó barkácsolást!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek