KuriózumVilágvége túlélő csomagot árusítanak az oroszok

Világvége túlélő csomagot árusítanak az oroszok

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevesebb mint 1 hónap választ el a hatalmas aggodalmaknak és visszhangnak okot adó december 21-től. Egy szibériai cég jelentős profit reményében túlélő kit-et dobott piacra, mely vitatható túlélő eszközöket is tartalmaz.

Természetesen itt sem arról van szó, hogy gondosan összeválogatott, a hosszútávú túlélést megcélzó tárgyak kerültek volna a csomagba. Sokkal inkább egy többnapos kirándulásra készülő, forrófejű kamasz hátizsákjának tartalmára.

A 28 dollárért vesztegetett csomag tartalma: egészségügyi láda (főleg szívprobléma ellen, avagy kezelésére), szappan, néhány gyertya és gyufa, pár halkonzerv, tatárka, egy üveg vodka, jegyzettömb és golyóstoll és egy hosszú kötél.

Nem tudni, hogy egy, a Földet elpusztító természeti katasztrófa után mi szükségünk lehet például kötélre, de talán a túlélők optimizmusát hivatott növelni a szóban forgó szituációban – a vodka pedig nyilván a jó hangulat megőrzése érdekében került bele.

A sajtószóvivő elmondása szerint szinte az első percben ezressével fogytak a csomagok, és a gyanútlanul csapdába sétáló emberek megelőzése érdekében az orosz kormány már azért küzd, hogy betiltsák ezen kit-ek forgalmazását. Kifogásként azt hozták fel, hogy az egészségügyi láda és a vodka árusításához külön licenc szükséges, amivel a vállalat nem rendelkezik.

Oroszországban ugyanakkor nem újkeletű a világvégére való komoly felkészülés tevékenysége sem. Tucatnyi család építi az év eleje óta (vagy még régebbről) speciális búvóhelyeit, ahova a készletek feltöltését is megkezdték már, de a túlélést elősegítő kurzust is regisztráltak azok számára, akik nem akarnak kezdőként szembenézni a katasztrófát követő állapotokkal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek