Régebb nem jelentett nagy problémát az alvás, hiszen mindenki tudta a feladatát otthon a családban, vagy a munkahelyén, de ma már a kapkodó, rohanó életmód miatt az emberek egyre többet dolgoznak, sok területen helyt kell állniuk, ezért többnyire nincs rend az életükben. Ez pedig kihatással van az éjszakai pihenésre is.

joga1

Ha nehezen megy az elalvás, próbáljuk ki ezt a 3 jógagyakorlatot, amely a paraszimpatikus idegrendszerre van jó hatással, ezáltal elősegítve, hogy a stressz csökkenjen és a szervezet tudjon ellazulni.

A következő jógapozíciókat bárki kipróbálhatja, az is, aki korábban nem jógázott egyáltalán. A mozdulatokat este, lefekvés előtt kell elvégezni, amely nem igényel sok energiát, mindössze egy nagyobb méretű párnára van szükség, és mielőtt belevágnánk, lélegezzünk mélyet, 10 alkalommal.

1. Lábakat a falnak

Feküdjünk hanyatt, tegyünk magunk alá egy párnát, majd a lábainkat helyezzük neki a falnak, kinyújtott térdekkel. Karjainkat rakjuk le a földre, a tenyerünket nyissuk ki a mennyezet felé. Ez a gyakorlat javítja a vérkeringést, főként azoknál, akik napközben nagyon sokat állnak. Nagyon fontos, hogy vegyünk mély lélegzetet, és 2–3 percig maradjunk ebben a pozícióban. Ezután kicsit hajlítsuk be a térdeinket, és dőljünk enyhén balra, majd jobbra.

2. Talpak össze, lábak szét

Feküdjünk fel az ágyra, vagy egy kanapéra, a hátunk alá tegyünk egy párnát. A két talpunkat tegyük össze, majd a karjainkat engedjük le kétoldalt. Ne felejtsünk el lélegezni, maradjunk ebben a pozícióban 3 percig.

3. A halott ember pozíció

Ez az utolsó testpóz. Csak simán, kényelmesen kell a hátunkon feküdnünk, kinyújtott lábakkal és vállakkal, a karok a testünk mellett, tenyérrel felfele vannak elhelyezve. Figyeljünk a levegővételre, hagyjuk, hogy kiáramoljanak testünkből és lelkünkből a negatív energiák. Elég 3–5 percig ezt csinálni, utána már könnyebben álomra hajtjuk fejünket.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.