Maga a sárkány szavunk eredete egészen az oszmán-török időkig nyúlik vissza, és azóta szervesen beékelődött a mondáinkba, legendáinkba, meséinkbe. De nem csak a mi kultúránkba szövődött bele, ugyanis a keleti kultúrában mitológiai szimbólumként is szerepel.

Az pontosan nincs tisztázva mikorra is datálhatóak az első sárkányleírások, de hát ki ne találkozott volna már azzal, hogy hogyan is fest egy ilyen hátborzongató, ugyanakkor lenyűgöző misztikus lény.

A sárkányok mitikus erővel bírnak, így kitűnően szimbolizálhatják a tudatalattink üzeneteit. Ennek következtében most 6 olyan sárkányábrázolást hoztunk el nektek, amelyek különbnél-különb dolgokat árulnak el a mélyen húzódó gondolatainkról.

1-es sárkány: a korlátok szimbóluma

Ha az első sárkányra esett a választásod, akkor valószínű, hogy mindennapjaid a mások által rád erőltetett korlátok között éled. Ez azt jelenti, hogy lépten-nyomon abba ütközöl, hogy nem tudsz igazán önmagad lenni. Valaki, vagy valami meggátol abban, hogy gondolataid szabadon szárnyaljanak, és ez frusztrációt szül. Ideje, hogy kitörj a korlátok közül és végre elfogadtasd magad, olyannak, amilyen vagy.

2-es sárkány: a kettősség és a zavartság szimbóluma

Alig tudsz döntést hozni az életedben anélkül, hogy azt éreznéd: nyomás nehezedik rád. Folyamatosan olyan helyzetekbe keveredsz, ahol két ellentétes fél közül kell választanod, és ez nagyon kimerítő. Valahogy tudatnod kell a világgal, hogy nem vagy közvetítő, és mostantól elsősorban önmagadért kell döntéseket hoznod, nem másokért.

3-as sárkány: a rutin szimbóluma

Ha a 3-as ábrát választottad, akkor tipikusan az az ember vagy, akit nagyon nehezen lehet kibillenteni a komfortzónájából. A rutin és a hasonló napok kényelme töltik ki az életed és nagyon nehezen viseled a változást. Ne stagnálj, hanem merj lépni. Nyiss az ismeretlen felé és állj pozitívan a dolgokhoz.

6-es sárkány: a titkok szimbóluma

Egy óriási titkot cipelsz magaddal, ami az egész életedre rányomja a bélyegét. Valami olyasmit követhettél el a múltadban, ami miatt folytonos szégyenérzet gyötör, ezért senkivel sem mered megosztani. Ne hagyd, hogy ez felemésszen. Bátorság kell hozzá, de ki kell beszélned magadból a történteket, különben sosem kerülhetsz közel önmagadhoz.

5-ös sárkány: a kinyilvánítatlan szerelem szimbóluma

A legnagyobb félelmed az érzéseid kifejezése. Gyengeségként éled meg az olyan eseteket, amikor beszélned kellene az éppen aktuális érzéseidről. Épp ezért úgy esel szerelembe, hogy szinte senki sem képes észrevenni. Ha egyszer elnyered a bátorságot ahhoz, hogy szeretteid felé kimutasd az érzéseidet, akkor rátalálsz a boldogságra, addig viszont azon ügyködj, hogy önmagadat tudd szeretni.

6-os sárkány: a meg nem értett művész szimbóluma

Élsz-halsz a művészetekért, és önmagadat legjobban csak kreatív módokon tudod kifejezni. Legyen szó festésről, írásról, zenélésről, olyan különleges módon fejezed ki magad, amit nem sokan értenek meg, ezért is ütközöl olykor falakba, ha a művészetedről van szó. Kicsit jobban és egyértelműbben kell kifejezned önmagadat ahhoz, hogy az emberekhez eljusson az üzeneted.

7-es sárkány: az őszinteség szimbóluma

Egy kegyetlenül őszinte ember vagy, aki a füllentést még csak hírből sem ismeri. Számodra az egyenesség mindennél többet ér, de vigyáznod kell, ugyanis sokszor túl kegyetlennek tűnsz az őszinteséged miatt. Ne feledd, hogy az emberek nehezen viselik el az igazságot.

8-as sárkány: a tökéletesség szimbóluma

Ezt a sárkányábrát is azért választottad, mert szerinted ez volt a legtökéletesebb mindközül. Folyamatosan a tökéletességre törekszel, habár mindenki azt hajtogatja neked, hogy olyan nem létezik. Nagyon tudatosan hozod a döntéseidet, de emiatt sok spontán örömtől megfosztod magad.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.